9000 ORD – lyrikken fylder Aalborg igen

30 marts, 2012 | 07:30

 
I dagene 19.-21. april vil der være masser af ord i luften og på Aalborgs gader og caféer, når lyrikfestivalen 9000 ORD fylder byen for anden gang med digte og andre lyriske fortællinger.
 
Meget snart vil byen summe af ord og gøgl i gaderne, når 9000 ORD inviterer til alt fra intime caféoplæsninger til poetry slam, impro-teater og lyrikstafet rundt om på Aalborgs scener.
9000 ORD præsenterer hovednavne som Søren Ulrik Thomsen, Pia Tafdrup, Frodegruppen 40 og Morten Søndergaard. Desuden kommer flere spændende, forfattere fra den nationale scene som Lars Skinnebach, Peter-Clement Woetmann og Adda Djørup samt en fantastisk palet af lokale digtere.
Kom og vær en del af lyriklivet i Aalborgs gader, når byens teaterskole spøger i gadebilledet og på kirkegården, når stemningen i Friis bliver poetisk, og når apoteket tilbyder ord som medicin.
Poesi til støtte for hjemløse
I år vil 9000 ORDs samarbejdspartnere – blandt andre KUNSTEN, Studenterhuset og Transformator – sponsorere 5 kr. til hjemløse for hver solgt billet til deres arrangementer. Ud over det vil du også få muligheden for at følge en hjemløs for en dag igennem en udstilling af billeder i 9000 ORDs informationsbod. Se hjemmesiden for mere info. www.9000ord.dk
 
City Strofer
Alle har også mulighed for selv at bidrage til fællesdigtet City Strofer. På den lille plads overfor Jens Bangs Stenhus ved siden af Spar Nord vil 9000 ORD have en informationsbod, hvor du kan afmærke dit territorium med ord, som senere vil indgå i et kæmpedigt med alle de medvirkendes ord og tanker. Kom med ud i det forhåbentligt dejlige forårsvejr, leg med lyrikken og se, hvad der sker rundt omkring i byen. Og lad dig inspirere!
 
PROGRAM:
19. april
Den officielle åbning af 9000 ORD er klokken 16 i Kunsthal Nord, hvor Mette Moestrup m.fl. vil læse op. Tyvstart på Café Ulla Terkelsen London kl. 14 med Kasper Anthoni, og på Langes Gaard klokken 15, hvor Morten Søndergaard læser op.
Lars Skinnebach vil læse op på Utzon Center. Der er også Jazz i dagligstuen i Huset, og Lyrikkanon på Cafe Kyø, og Claus Høxbroe vil transformere ord til kunst på Transformator.
 
20. april
På Café Væxt vil digtene gro og spire klokken 12.15, og Finalen i Slam n’ord vil ske kl. 13. På Nordkraft kan du opleve lyrik i lommen i Biffens café kl. 16. Muligheden for Pia Tafdrup får du på KUNSTEN klokken 19. Der er også kirkegårdsdigte klokken 20.30 med Det hem’lige teater, og Frodegruppen 40 klokken 21 på Huset, medmindre du tager på Transformator, hvor Impro-teater 3.Stop Fra Gug vil dramatisere dine medbragte yndlingsdigte.
 
21. april
Du kan se Adda Djørup på Penny Lane og Vers i vinduet i Pilegaards Antikvariat. Gitte Thorhauge læser amordfibiske digte op ved frøspringvandet, Peter-Clement Woetmann læser op på Det gyldne dådyr. Søren Ulrik Thomsen kan findes i Studenterhuset samt i Det glemte kvarter i selskab med Jørgen Leth, Nicolai Stochholm m.fl. på Skråen. Poetry slam warm-up på Tranformator, og poetry slam regional fejde på Studenterhuset samme aften.
 
Find det fulde program og læs mere om 9000 ORD på www.9000ord.dk
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder