Tommy Kenter modtager Harlekin Prisen 2012

27 marts, 2012 | 12:29


Den folkekære skuespiller, instruktør og entertainer Tommy Kenter modtager Harlekin Prisen 2012.
Han modtager prisen for sit væsentlige bidrag til dansk skuespillerkunst.
Tommy Kenter er født i 1950 og blev uddannet på Statens Teaterskole i 1973. Allerede som 10-årig fik han sin debut på de skrå brædder i stykket ”Den forelskede kamphane”. Det store gennembrud kom dog i 1979, da han var med i Cirkusrevyen og i den forbindelse blev kåret til ”Årets Revyfund”.
 
En talentfuld herre
Tommy Kenter er kendt for sin evne til at udvikle vittige figurer som fru Cristoff og Rudy Kleutzner. Han har medvirket i både teater og film og har skrevet tekster og musik til flere forestillinger. Blandt Tommy Kenters mange teaterpræstationer kan nævnes ”En mand er en mand” (1983) og ”Dødsdansen” (2003-04). Han har spillet med i film som ”Slingrevalsen” (1981), ”Fukssvansen” (2001), som han modtog en Bodil for, og ”Lad isbjørnene danse”, som han modtog både en Bodil og en Robert for.
Udover sit arbejde med teater og film, har Tommy Kenter turneret med sit populære oneman show KENTEX, lagt stemme til flere animationsfilm, været instruktør på cirkusrevyen og danset sig til en fornem 3. plads i ”Vild med dans”. Det er altså en mand med mange talenter.
Harlekin Prisen
Harlekin Prisen blev første gang uddelt i 2003 i forbindelse med Aalborg Kongres & Kultur Centers 50 års jubilæum. Prisen består af en Harlekinstatuette, designet og udarbejdet af den nordjyske kunstner Lisbeth Lange, samt et pengebeløb på 15.000 kroner.
 
Harlekin Prisen fundats lyder: ”Harlekin Prisen tildeles en dansk skuespiller, som har tilført skuespillerkunsten et væsentligt bidrag via sit årelange engagement eller nytænkende skuespillerkunst, og som har været en levende ambassadør for skuespillerfaget – ikke mindst et ideal for skuespilleraspiranter og yngre skuespillere”.
Det er Aalborg Kongres & Kultur Centers direktør, Ernst Trillingsgaard, der overrækker prisen til Tommy Kenter, når han den 12. maj gæster Europahallen med sit show ”KENTEX 50 – En mand ser blåt”. Ernst Trillingsgaard vil ved overrækkelsen give den detaljerede begrundelse for, hvorfor valget netop er faldet på Tommy Kenter.
Harlekin Prisen er tidligere tildelt Frits Helmuth (2003), Lisbet Dahl (2004), Ulf Pilgaard (2005), Søren Østergaard (2006), Kurt Ravn (2007), Niels Olsen (2008), Malene Schwartz (2009), Susse Wold (2010) og Ghita Nørby (2011).
 
 
Foto: Tommy Kenter er årets modtager af Harlekin Prisen 2012 bl.a. for sine mange elskede mandefigurer,
som også er med i showet KENTEX 50 den 12. maj i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor prisen overrækkes.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder