Renovation – Affaldsguiden er blevet elektronisk

27 marts, 2012 | 06:55

Også i år udsender Aalborg Forsyning, Renovation i slutningen af marts måned en affaldsguide med gode råd til, hvordan husstandene i kommunen håndterer deres affald. I år er det det dog ikke alle husstande, som modtager affaldsguiden. Årets affaldsguide er kun udsendt til husstande syd for Limfjorden, mens husstande nord for fjorden med et postkort opfordres til at søge oplysningerne på hjemmesiden: www.skidt.dk.
 
Men hvorfor nu det? Rådmand for Forsyningsvirksomhederne, Tommy Eggers forklarer:
 
”Grunden til, at vi hvert år har sendt en affaldsguide ud til alle husstande, har været, at husstandene jo skal vide, hvornår vi afhenter papir og pap og småt brændbart affald det kommende år. Og vi har gennem tiden fået mange tilkendegivelser om affaldsguiden: Nogle borgere gemmer guiden og bruger den flittigt, nogle bruger den kun til at tjekke afhentningsdatoer og åbningstider på genbrugspladsen, mens andre vælger at smide guiden ud, fordi de får de nødvendige oplysninger elektronisk, oplyser rådmanden.
 
Aalborg Kommune har et mål om, at kommunens hjemmeside skal være borgernes primære og foretrukne indgang til kommunen. Desuden har mange husstande tilmeldt sig Aalborg Forsyning, Renovations service, hvor de får en sms eller mail, som fortæller, hvornår de får afhentet deres affald.
 
Vi skal jo altid overveje, hvordan vi bedst får vores information frem til kommunens borgere, og at vi ikke bruger vores ressourcer på information, som de færreste efterspørger. Vi har vurderet, at det er uhensigtsmæssigt hvert år at udsende en mange siders affaldsguide til samtlige husstande, når afhentningsdatoerne og alle andre oplysninger om affald kan hentes elektronisk, mener Tommy Eggers.
 
Fra i år kan borgerne fra hjemmesiden printe en side med oplysninger om afhentningsdatoer, nærmeste genbrugsplads og andre vigtige oplysninger om affald. Det er også muligt at udskrive hele affaldsguiden, hvis man ønsker det. Aalborg Forsyning, Renovation vil gerne have input til, hvilke oplysninger om affald borgerne ønsker. På hjemmesiden www.skidt.dk er der derfor en brugerundersøgelse, som borgerne kan svare på.
 
Der er også hjælp at hente, hvis man ikke har mulighed for selv at benytte hjemmesiden.
 
I år har vi lavet et forsøg, som vi gerne vil have respons på, men fremover er meningen, at oplysningerne fra affaldsguiden kun vil ligge på www.skidt.dk. Folk, som ikke har internet, har dog muligheden for at kontakte Aalborg Forsyning, Renovation og få tilsendt siden med de vigtigste oplysninger, slutter rådmanden”.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder