Projekt i Aalborg Øst er nomineret til Den Kriminalpræventive Pris

27 marts, 2012 | 08:09

Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi har haft så stor succes med et samarbejde om Aalborg Øst, at projektet nu er med i slutspurten om Den Kriminalpræventive Pris. Tirsdag afsløres det, om Aalborg løber med prisen.
 
Det Kriminalpræventive Råd, som står bag prisen, har i år nomineret fire lokale, konkrete indsatser inden for temaet ’Det lokale kriminalpræventive samarbejde’.
 
I Aalborg har man opnået synlige resultater ved at binde indsatserne mellem henholdsvis Politi, SSP, Skole- og Kulturforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen tættere sammen. Man har øget kendskabet til de unge, inddraget forældrene og sat fokus på koordineringen af ressourcer og tilbud i bydelen.
 
– Vi har sat ind på rigtig mange områder og lagt rigtig meget energi i, at gøre Aalborg Øst til en bedre bydel at bo og vokse op i. Derfor er det også bare så godt, at vores indsats nu kan ses og mærkes. Uanset om vi vinder eller ej, er det her et gevaldigt skulderklap til alle de mange mennesker, der har gjort en ekstra indsats. Det være sig blandt andet boligselskaber, politi, kommune, institutioner, borgere og fritidsklubberne, siger rådmand i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, Mai-Britt Iversen.
 
Stop for den sociale arv
Som en del af projektet har man forsøgt at bryde med den sociale arv og konkret haft fokus på ’småbrødrene’.
 
– Vi erfarede tidligere, at småbrødrene meget tidligt tages med ud, når der begås kriminalitet. Det mønster har vi haft held med at bryde, så der i dag ikke er den samme tilgang til gruppen af kriminelle i området. Men det handler også om, at centre, ungdomsskolen og projekter i området er begyndt at koordinere ferie og weekender, så der ikke er flere uger i sommerferien, hvor der ikke er noget at give sig til. Det har givet en helt anden ro i bydelen i dag, fortæller Hanne Manata, Socialchef i Aalborg Kommune.
 
Om Aalborg vinder Den Kriminalpræventive Pris afsløres på Den Kriminalpræventive Dag tirsdag, hvor justitsminister Morten Bødskov vil stå for prisoverrækkelsen.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder