Nordjyske sommerhuse med havudsigt koster dobbelt så meget

27 marts, 2012 | 06:14

Er du blandt de mange danskere, der skal ud at se på sommerhus i påsken? Så vær opmærksom på, at havudsigt har en særdeles stor indvirkning på prisen. En helt ny opgørelse udarbejdet af boligportalen, boligsiden.dk, over alle sommerhuse til salg i Nordjylland viser, at sommerhuse med under 100 meter til kysten koster mere end dobbelt så meget som et sommerhus bare 200 meter fra vandet.
Ikke overraskende er prisen høj, hvis man ønsker et sommerhus direkte ned til havet. Helt nye tal fra boligsiden.dk viser, at nordjyske fritidshuse, der ligger under 100 meter fra kysten, i gennemsnit koster godt 34.999 kroner per kvadratmeter, hvor er et fritidshus 200 meter eller længere fra kysten koster væsentlig mindre – nemlig 17.201 kroner per kvadratmeter. Man kan dermed spare mange penge ved ikke at købe sommerhuset i første række, men stadig bo meget tæt på stranden, lyder det fra Hans Skovgaard, kredsformand i Nordjylland for Dansk Ejendomsmæglerforening:
”Alle ved, at en god beliggenhed koster, og ønsker du havudsigt, er det vigtigt at være opmærksom på, at kvadratmeterprisen jo selvfølgelig falder markant, jo længere du er fra stranden – også selv om du kigger efter sommerhus eks. bare 100 meter længere væk. Jeg må også understrege, at nordjyske fritidshuse har meget forskellige prisklasser, og det er utvivlsomt fritidshuse i det eksklusive Skagen, som er med til at trække gennemsnitspriserne op i Nordjylland. Det er derfor ikke urealistisk, at man kan finde billigere sommerhuse med havudsigt andre steder i Nordjylland.”
Sommerhuse med havudsigt billigst i Vestjylland
Har du ikke lagt dig fast på, i hvilket område sommerhuset skal ligge, men er havudsigt et ’must’, skal du ifølge kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit C. Daetz kigge, mod Vestjylland, hvor gennemsnitsprisen er helt nede på 19.123 kroner per kvadratmeter:
”Hvis du ønsker et sommerhus helt ned til vandet, viser vores nye tal over alle sommerhuse med havudsigt i Danmark, at de vestjyske sommerhuse er de billigste. Men det er vigtigt, at være opmærksom på, at den markante prisforskel i de forskellige landsdele er et øjebliksbillede af sommerhusmarkedet, så hvis for eksempel nogle af de nye, dyre sommerhuse ud til Vesterhavet sættes til salg, kan billedet ændre sig.”
Den dyreste landsdel er – næppe overraskende for mange – Nordsjælland. Her koster det i gennemsnit knap 52.000 kroner per kvadratmeter for de 43 fritidshuse i første række, der for tiden er til salg. Ser man på hele landet koster de 421 huse, som er til salg helt ud til kysten, i gennemsnit godt 30.000 kroner per kvadratmeter, hvilket også er 37 procent dyrere end fritidshusene, der ligger bare 200 meter fra kysten.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder