Er du blandt de mange danskere, der skal ud at se på sommerhus i påsken? Så vær opmærksom på, at havudsigt har en særdeles stor indvirkning på prisen. En helt ny opgørelse udarbejdet af boligportalen, boligsiden.dk, over alle sommerhuse til salg i Nordjylland viser, at sommerhuse med under 100 meter til kysten koster mere end dobbelt så meget som et sommerhus bare 200 meter fra vandet.
Ikke overraskende er prisen høj, hvis man ønsker et sommerhus direkte ned til havet. Helt nye tal fra boligsiden.dk viser, at nordjyske fritidshuse, der ligger under 100 meter fra kysten, i gennemsnit koster godt 34.999 kroner per kvadratmeter, hvor er et fritidshus 200 meter eller længere fra kysten koster væsentlig mindre – nemlig 17.201 kroner per kvadratmeter. Man kan dermed spare mange penge ved ikke at købe sommerhuset i første række, men stadig bo meget tæt på stranden, lyder det fra Hans Skovgaard, kredsformand i Nordjylland for Dansk Ejendomsmæglerforening:
”Alle ved, at en god beliggenhed koster, og ønsker du havudsigt, er det vigtigt at være opmærksom på, at kvadratmeterprisen jo selvfølgelig falder markant, jo længere du er fra stranden – også selv om du kigger efter sommerhus eks. bare 100 meter længere væk. Jeg må også understrege, at nordjyske fritidshuse har meget forskellige prisklasser, og det er utvivlsomt fritidshuse i det eksklusive Skagen, som er med til at trække gennemsnitspriserne op i Nordjylland. Det er derfor ikke urealistisk, at man kan finde billigere sommerhuse med havudsigt andre steder i Nordjylland.”
Sommerhuse med havudsigt billigst i Vestjylland
Har du ikke lagt dig fast på, i hvilket område sommerhuset skal ligge, men er havudsigt et ’must’, skal du ifølge kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit C. Daetz kigge, mod Vestjylland, hvor gennemsnitsprisen er helt nede på 19.123 kroner per kvadratmeter:
”Hvis du ønsker et sommerhus helt ned til vandet, viser vores nye tal over alle sommerhuse med havudsigt i Danmark, at de vestjyske sommerhuse er de billigste. Men det er vigtigt, at være opmærksom på, at den markante prisforskel i de forskellige landsdele er et øjebliksbillede af sommerhusmarkedet, så hvis for eksempel nogle af de nye, dyre sommerhuse ud til Vesterhavet sættes til salg, kan billedet ændre sig.”
Den dyreste landsdel er – næppe overraskende for mange – Nordsjælland. Her koster det i gennemsnit knap 52.000 kroner per kvadratmeter for de 43 fritidshuse i første række, der for tiden er til salg. Ser man på hele landet koster de 421 huse, som er til salg helt ud til kysten, i gennemsnit godt 30.000 kroner per kvadratmeter, hvilket også er 37 procent dyrere end fritidshusene, der ligger bare 200 meter fra kysten.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…