Udviklingsplan for de tre kommunale kirkegårde

26 marts, 2012 | 09:23

Aalborg Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen, Park og Natur har udarbejdet en langsigtet udviklingsplan for de tre kommunale kirkegårde – Almen Kirkegård, Søndre Kirkegård og Østre Kirkegård. Udviklingsplanen danner grundlag for den fremtidige udvikling af kirkegårdene.
 
Hensigten med udviklingsplanen er at skabe langsigtede, fleksible og rummelige rammer for kirkegårdene, der bl.a. tager hensyn til de kulturhistoriske værdier og den enkelte kirkegårds særlige karakteristika. Endvidere skal udviklingsplanen sikre tilstrækkelig begravelsesplads herunder, at antal og udbud af gravstedstyper svarer til nutidens og fremtidens ønsker og behov.
 
Realisering af udviklingsplanen betyder, at Almen Kirkegård bliver by-kirkegården med alléer og lige akser, Søndre Kirkegård bliver skov-kirkegården med forskellige skovbeplantninger, og Østre Kirkegård bliver have-kirkegården med mindre træer og blomstrende planter. De tre kirkegårde får med andre ord hver deres særlige karakter.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder