Danmarks ældste musikfestival fik Forårsprisen

26 marts, 2012 | 08:29
hospital

Skagen Festival har i over 40 år været et sommersamlingspunkt om god musik og gjort Nordjylland kendt.
Hvad kan være smukkere end at fejre solskin og grokraft end at give Forårsprisen 2012 til Skagen Festival, der med sin første festival tilbage i 1971 er Danmarks ældste musikfestival, og i 2012 still going strong.
Forårsprisen uddeles i år for 26. gang af Aalborg Kongres & Kultur Center i forbindelse med Forbrugermessen Forår, der hvert år finder sted i marts. Prisen består af et diplom, en fuglefigur af den kendte nordjyske kunstner Thorvald Odgaard samt et kontantbeløb på 6.000 kr.
Forårsprisen er et lille, men velment, udtryk for påskønnelse af en stor nordjysk indsats. En indsats, der har bidraget til at sætte Nordjylland på danmarkskortet, og en indsats, der har medvirket til at skabe glæde og sammenhold her i landets nordlige del.
Skagen Festivalen har båret mange navne og været placeret forskellige steder i og omkring Skagen, men i 2012 er festivalentilbage i Skagen by. De første festivaler havde primært deltagelse af danske og norske musikere, men i dag er Skagen Festival en international folkemusikfestival. Og hvor de første festivaler havde vise-genren på programmet, så præsenteres deri dag folkemusik i alle afskygninger: folk, folk/rock, jazz, visesang, blues og meget andet.
Festivalen er i alle årene blevet gennemført af et meget stort antal frivillige og ulønnede medarbejdere, og de har formået at gøre Skagen Festival kendt, ikke bare i Nordjylland og Danmark, men også internationalt.
 
Billedtekst; Forårsprisen 2012 gik til Skagen Festival. Bestyrelsesformand Lars Jensen og Kirsten Berry modtog på festivalens vegne skulptur, check og blomster.

Del |

Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder