Hussælgere i Nordjylland giver nedslag i prisen

22 marts, 2012 | 08:48


Hussælgere i Nordjylland giver otte procent nedslag i prisen
Priserne på parcel- og rækkehuse i Nordjylland faldt i fjerde kvartal, og gennemsnitligt giver hussælgere i området nu lidt under otte procent nedslag i prisen. Det viser en ny Boligmarkedsstatistik.
Priserne på parcel- og rækkehuse faldt på landsplan med 2,7 pct. fra tredje til fjerde kvartal i 2011, og de samme tendenser gør sig gældende i Nordjylland. Her er priserne faldet med 1,6 pct., hvilket dog er det mindste prisfald i de fem regioner.
Boligmarkedsstatistikken viser samtidigt, at salgsprisen på villaer og rækkehuse på landsplan i gennemsnit ligger 8,3 pct. under den sidst annoncerede pris på boligen – dermed giver sælgere større nedslag end i samme periode sidste år, hvor nedslaget var 6,3 pct. At sælgerne giver større nedslag i priserne, er der ifølge kredsformand for Dansk Ejendomsmæglerforening i Nordjylland, Hans Skovgaard, en god grund til:
”Statistikken understreger, at der fortsat er mange boliger til salg og en forsigtig efterspørgsel. Som sælger bør man derfor overveje at acceptere en pris, der er lidt lavere end man ellers ville gøre, når der bydes på boligen. Der er månedlige omkostninger forbundet med at have en bolig, så den er ikke gratis at have til salg, og samtidig er der risikoen for, at priserne kan falde yderligere. Dermed kan det i sidste ende let blive dyrere, hvis man ikke accepterer nedslaget i prisen, og den sammenhæng tyder det på, at flere er opmærksomme på,” siger Hans Skovgaard.
Meget lav boligbyrde
Priserne på parcel- og rækkehuse er nu faldet med 20 pct. på landsplan siden de toppede i andet kvartal 2007, og dermed koster en kvadratmeter nu i gennemsnit 11.028 kr. Samtidigt er der fortsat et stort udvalg af boliger med 41.759 parcel- og rækkehuse til salg, hvilket dog er faldet for andet kvartal i træk svarende til et fald på 6 pct.
”De store prisfald på boliger har gjort det meget billigere at blive boligejer, og den såkaldte boligbyrde – altså andelen af boligejernes indkomst efter skat, der går til boliglån og skatter – er rigtig lav. For tiden er det muligt at få en billig finansiering, og samtidigt er der store valgmuligheder, idet der er mange boliger til salg. Der er efterhånden mange, der gerne vil flytte, og man kan derfor ikke forvente, at købers marked fortsætter, når der nu begynder at komme lidt gang i økonomien,” siger Hans Skovgaard.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder