Naturfilms- og Fotofestival

21 marts, 2012 | 12:45

Fremvisning af skønne naturfilm og udstilling med naturfotos på Lille Vildmosecentret
 
Traditionen tro starter sæsonen på Lille Vildmosecentret med Naturfilm- og Fotofestival, arrangeret i samarbejde med Støttegruppen for Lille Vildmose Nationalpark. Igen i år sponsorerer Vildmoseforeningen entréen, så der lørdag den 31. marts vil være fri entré til hele centret og udstillingerne.
 
Dagen igennem vil Støttegruppen for Lille Vildmose Nationalpark vise film af høj naturmæssig kvalitet i centrets biograf. Sidste år var det naturen i Lille Vildmose, der var i fokus, med premieren på Jan Skrivers flotte film ”Tilbage til Naturen” om naturgenopretningen i Lille Vildmose, samt specialvisningen af det tyske filmselskab Nautilus’ ”Denmark’s Hidden Treasures”.
I år bevæger vi os lidt længere hjemmefra nemlig til Norge, med endnu en Nautilus film ”Norway’s Hidden Treasures” Fra hjemlige breddegrader er der fokus på de fjorde, som afgrænser Himmerland. Der vises Hans Flous film “Natur og kultur ved Mariager Fjord” og Albert Steen-Hansens “Når Fjorden Blinker” – et causeri over en blinkende Limfjord tilsat musik og sang af komponist og sangskriver Jens Jeppesen.
 
På Vildmosegaard vil der samtidig være fotoudstilling. Deltagerne kan i år stille op i følgende kategorier: Lille Vildmoseområdet og Dansk Natur. Gæsterne ved ferniseringen kan i løbet af dagen stemme på deres favoritter. Klokken 15.30 vil vinderne i hver kategori, samt årets publikumsfavorit blive afsløret.
 
Naturfilm- og Fotofestivalen vil i år blive åbnet af Rådmand Anne-Dorte Krog, mens billederne i fotokonkurrencen vil blive bedømt af to professionelle fotografer.
 
Dagen efter Naturfilm og Fotofestivalen, det vil sige søndag den 1. april, arrangerer Lille Vildmosecentret vandretur omkring Tofte Fenner. Turen varer to timer, og det er tilrådeligt at medbringe vandtæt fodtøj. Vandreturen er indbefattet i Lille Vildmosecentrets entré pris, men det vil være muligt at købe årskort til entrépris hele dagen.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder