Telepris til studerende for mobilantenner i gadelamper

20 marts, 2012 | 07:24

Et forslag om at bruge en ny generation af gadelamper til at forbedre den mobile internetdækning i byerne har sikret tre nyuddannede industrielle designere fra Aalborg Universitet den danske telebranches særlige pris til studerende.
 
Prisen blev uddelt på telebranchens årsmøde, og den gik til Anne-Sofie Voss, Troels Rask Pedersen og Anders Backe for projektet ”Mobile Antennas”. Idéen til projektet opstod, da de tre gav sig til at kigge på mulighederne for at integrere små mobilantenner i byrummet.
– Da vi fandt ud af, at det på EU-niveau er bestemt, at gadebelysningerne skal udskiftes til mere energivenligt LED, var det oplagt at slå flere fluer med et smæk og udvikle en gadelampe med mulighed for opgradering til antennestation. Det kan være med til at imødekomme de fremtidige kapacitetsbehov i byerne, fortæller Anders Backe.
Afgangsprojektet er resultatet af et flerårigt samarbejde med en del involverede parter. Forskere fra Industriel Design og Institut for Elektroniske Systemer har været inde over projektet sammen med virksomhederne Telcon og Telenor. Lektor og vejleder Kaare Eriksen fra Institut for Arkitektur og Medieteknolog ser det som et godt eksempel på styrken ved at kombinere en teknisk dyb og bred tilgang.
– Vi håber på, at vi kan sætte flere lignende projekter i gang med andre institutter og forskningsområder, som har lyst til at bryde silotænkningen, fortæller han.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder