Koncert med strygerekvilibrist

20 marts, 2012 | 11:45

Norske Lars Anders Tomter er solist, når Aalborg Symfoniorkester torsdag giver koncert i Nordkraft, hvor bratschen er i fokus.
 
Der venter publikum en stor koncertoplevelse, når strygervirtuosen Lars Anders Tomter indtager scenen. Han optræder internationalt som solist på både violin og bratsch, men det er sidstnævnte, der er dette koncertprograms fokus. Musikchef Jan Kvistborg ser frem til en lækkerbisken ud over det sædvanlige for bratsch-elskere.
 
– Lars Anders Tomter er en fremragende solist og en sand sværvægter på bratschen. Han er en superstjerne – ikke blot i Norge, men internationalt, så vi er utroligt glade for at kunne præsentere ham for det nordjyske publikum. Han har spillet med alle de store orkestre i udlandet og er et veletableret navn som solist – både på violin og, som til denne koncert, på bratsch, siger en forventningsfuld Jan Kvistborg.
 
– Samtidig byder koncerten på et spændende program, hvor man blandt andet kan høre Borodins 2. symfoni, som jeg personligt glæder mig meget til. Det er et stykke vidunderligt melodiøst musik, og der er en forunderlig kærlig stemning over værket. Det er russisk musik, når det er allerbedst, fortsætter musikchefen.
 
– Selvom Stravinskijs Symfonier for blæsere er ret kort, er det et spændende stykke musik med nogle interessante klangbilleder og en meget speciel rytme, og den glæder jeg mig også til at opleve, slutter Jan Kvistborg.
 
Koncerten afholdes i Multisalen i Nordkraft den 22. marts kl. 19.30.
 
For yderligere oplysninger:
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder