Arkiv
 
Torsdag d. 15. marts aflagde statsminister Helle Thorning-Schmidt visit hos Aalborg Kommunes Jobcenter. Statsministeren mødte arbejdsløse i aktivering i beskæftigelsesprojekter.
 
Statsministeren hørte under besøget også om den såkaldte ”Aalborg-model”. Aalborg-modellen bygger på, at ledige, der er helt klar til at tage et job, bliver mødt med krav om at arbejde for kontanthjælpen. Ellers må de finde et ordinært job. Til gengæld får sårbare ledige en individuel og håndholdt hjælp til at komme i uddannelse eller job.
 
Hjælp til sårbare ledige
Aalborg-modellen har mange positive effekter:
– Mange af vores ledige når aldrig at få søgt kontanthjælp. De finder selv et job på det ordinære arbejdsmarked eller starter i uddannelse. Hermed får vi frigjort res-sourcer til at hjælpe borgere med for eksempel faglige, sociale og psykiske pro-blemer, fortalte rådmand Mai-Britt Iversen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune i anledning af besøget.
 
I Aalborg Kommune får de sårbare ledige individuel vejledning og tilbud om aktive-ring, der er skræddersyet til deres behov. Kommunen har i alt 54 projekter. Listen tæller – blandt mange andre – genbrugsprojekt, café-projekt, projekter målrettet gravide og nybagte forældre samt projekter målrettet henholdsvis ordblinde og ny-danskere. Fælles for alle kommunens projekter er, at de har som mål at give de unge opgaver, som på én gang giver mening for samfundet og samtidig udvikler aktiviteterne også de ledige fagligt, socialt og personligt.
– Vi glæder os meget over statsministerens interesse for området – især set i lyset af både de store reformer, der er på vej, men også de kommende trepartsforhand-linger, fortsatte Mai-Britt Iversen.
 
Velfærd kræver prioritering
Aalborg-modellen har også et politisk og værdimæssigt mål:
– Vores politik er med til at påvirke hele synet på velfærdssamfundet. Vi sender et tydeligt signal om, at de borgere, der kan klare sig selv, naturligvis også skal have ansvaret for det. Til gengæld skal vi sikre, at de svage og sårbare ledige får den hjælp, som er nødvendig for at give dem livskvalitet og troen på fremtiden tilbage. I et velfærdssamfund handler det om at prioritere hjælpen til dem med størst behov. Denne viden er vigtig at formidle til dem, der skal udvikle fremtidens vel-færdssamfund, argumenterede Mai-Britt Iversen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…