Nye politiske udfordringer på teleområdet

16 marts, 2012 | 06:30
hospital

 

25 år efter at liberaliseringen af telemarkedet for alvor tog fart i Europa, kan forbrugerne glæde sig over skærpet national konkurrence og et væld af tjenester. Men nye selskaber og udfordringer kræver politikernes kritiske opmærksomhed fremover, konkluderer dansk teleforsker forud for international konference.

 
Formålet med Telecom Reform Conference i København den 22. marts er at gøre status over de reformer på teleområdet, som i EU-sammenhæng begyndte at slå igennem fra 1987 og frem. Konklusionerne skal blandt andet bruges til at rådgive beslutningstagerne om behovet for nye tiltag, forklarer professor og medarrangør Anders Henten fra Center for Communication, Media and Information Technologies (CMI) ved Aalborg Universitet København:
– Vi vil se på, hvor langt vi er kommet, og hvad mere der skal gøres for at realisere de tanker, der oprindelig var omkring liberaliseringen af teleområdet i Europa, siger Anders Henten.
En af hans egne konklusioner er, at det trods et kvart århundredes liberalisering ikke som forventet er lykkedes at skabe et bredt europæisk marked for telefoni. Han forudser til gengæld radikale forandringer i de kommende år, i takt med at indholdsfokuserede selskaber som Google og Apple får større indflydelse.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder