Vis flaget i kampen mod kræft

15 marts, 2012 | 08:04

 
’Vi har alle sammen en grund’. Det er sloganet for årets landsindsamling til Kræftens Bekæmpelse, som foregår søndag d. 25. marts. Det dækker over, at de mange frivillige, som vælger at bruge en formiddag på indsamlingen, har mange forskellige grunde til at støtte kræftsagen. Kræftens Bekæmpelse i Aalborg opfordrer til at melde sig til indsamlingen nu.
 
Når det ringer på døren søndag d. 25. marts vil mange blive mødt af en indsamler med et personligt budskab på tøjet. Til årets landsindsamling har Kræftens Bekæmpelse nemlig indført et lille flag, hvor indsamleren kan skrive sin egen grund til at være med. Flaget kan hæftes uden på tøjet eller sættes på tasken.
 
– Nogen har mistet nære familiemedlemmer eller venner, andre vil gerne støtte forskningen og en del har selv haft kræft. Der er mange grunde til at støtte kampen mod kræft og det er en super idé at gøre indsamlingen mere personlig med det lille flag. Fordi jeg gerne vil hjælpe, siger Frank Larsen som er leder af landsindsamlingen i Aalborg.
 
Flagene bliver udleveret sammen med indsamlingsbøtterne. Frank Larsen understreger, at det er helt frivilligt, om man vil vise flaget. Indsamlere, som ikke ønsker at bruge flaget, er også meget velkomne.
 
Frank Larsen fortæller, at Facebook spiller en stor rolle i årets landsindsamling. Man kan sætte det lille flag på sit profilbillede, skrive sit personlige flag og man kan støtte landsindsamlingen på forhånd – hvis man f.eks. ikke er hjemme på indsamlingsdagen. Søg efter Kræftens Bekæmpelse på Facebook.
 
Kræftens Bekæmpelse har flest frivillige
Kræftens Bekæmpelse er landets største patientforening med 470.000 medlemmer. Det er samtidig den forening, som har flest frivillige.
 
– Vi er meget stolte af den enorme opbakning fra danskerne. På indsamlingsdagen er flere end 30.000 frivillige i sving. Vores kamp mod kræft er helt afhængig af den hjælp og støtte, som vi får fra befolkningen. Vi får kun fem procent af vores midler fra det offentlige – resten samler vi ind blandt danskerne, siger Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen.
 
– Uanset hvilken grund man har, håber jeg, at rigtigt mange vil bakke op om landsindsamlingen. Enten ved at give et godt bidrag på indsamlingsdagen eller ved selv at gå en tur med indsamlingsbøtten. Vi har åben for tilmelding nu. Man kan ringe på 7023 2012, siger Frank Larsen. fra Kræftens Bekæmpelse i Aalborg.
 
Alle kan melde sig som indsamler til årets landsindsamling. Unge under 18 år skal gå to og to, mens børn under 13 skal følges med en voksen.
 
Meld dig som indsamler på 7023 2012 eller gå ind på indsamling.dk
 
F
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder