Regionen tager 1. spadestik til det nye Specialbørnehjem i Nørresundby

14 marts, 2012 | 09:36

Torsdag den 15. marts tager regionrådsformand Ulla Astman det 1. spadestik til det nye Specialbørnehjem i Nørresundby.
 
Specialbørnehjemmet får plads til i alt 16 børn mellem 0-18 år. Pladserne skal erstatte det midlertidige lejede tilbud på Nordens Allé i Brønderslev, der er utidssvarende indrettet i forhold til målgruppen.
 
Specialbørnehjem er et døgntilbud til børn og unge
Specialbørnehjemmene er et døgntilbud til børn og unge med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Specialbørnehjemmene har en række afdelinger i henholdsvis Støvring, Brønderslev og Aars.
 
I samarbejde med de nordjyske kommuner har regionen udarbejdet en udviklingsstrategi for Specialbørnehjemmene i Region Nordjylland.
 
Eget værelse og sansehaver
Det nye byggeri indrettes med 4 grupper, hver med plads til fire børn. Børnene får eget værelse, og der bliver etableret spise- og opholdsstue i hver beboergruppe samt fælles aktivitets- og fysioterapirum. Byggeriets ydre form danner rammen om forskellige aktiviteter, såsom sansehaver, legepladser, fodboldbane, bålplads, kørestols- og cykelveje.
 
Byggeriet forventes afsluttet i foråret 2013.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder