Novo-støtte til studieprojekt skal forbedre medicins virkning

12 marts, 2012 | 09:02

Novo-støtte til studieprojekt skal forbedre medicins virkningSpecialeprojekt på Aalborg Universitet skal finde forbedrede metoder, så medicin kun virker i sygdomsramte områder af kroppen. 25-årige Line Marie Nielsen fra Aalborg får støtte til opgaven fra Novo Nordisk.
 
– Jeg skal undersøge samspillet mellem små såkaldte peptider og sukkerstoffer kaldet cyclodextriner. Den viden kan anvendes til forbedring af metoder til indgivelse af medicin ved at sikre levering af medicinen specifikt til det sygdomsramte sted i kroppen, forklarer Line Marie Nielsen om det specialeprojekt, som hun vil lave som afslutning på sin kemiuddannelse på Institut for Kemi og Bioteknologi på Aalborg Universitet.
Novo Nordisk støtter Line Marie Nielsen med 42.000 kroner, og det har stor betydning for den 25-årige, der er opvokset i Svenstrup ved Aalborg, men nu er flyttet til Aalborg for at være nærmere studiet.
– Støtten fra Novo giver mig en unik mulighed for at koncentrere mig fuldt ud om mit speciale, og så kan jeg opbygge et netværk til andre unge mennesker, der har de samme interesser som mig.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder