Interessen for at købe bolig bliver større

12 marts, 2012 | 09:05


De danske ejendomsmæglere forventer, at interessen for at købe bolig vil stige i de næste tre måneder. Den stigende interesse for at købe er gældende over hele Norden. Det er nogle af tendenserne i en ny undersøgelse foretaget blandt ejendomsmæglere i Sverige, Norge, Island og Danmark.
Der er forår i luften blandt de danske ejendomsmæglere, når det gælder forventningerne til boligmarkedets udvikling i de næste tre måneder. De nye tal viser bl.a., at 58 pct. af de danske mæglere nu tror på en stigende interesse for at købe villaer det kommende kvartal mod 52 pct. af de svenske, 49 pct. af de norske, og 61 pct. af de islandske mæglere, der således er en anelse mere optimistiske end de danske mæglere.
Kun 6 pct. af de danske mæglere vurderer, at interessen vil falde det kommende kvartal, hvilket placerer Danmark blandt de mest optimistiske sammen med Island, hvor slet ingen mæglere forventer en faldende interesse for at købe villa. 10 pct. af de svenske og 7 pct. af de norske mæglere regner med en faldende interesse.
”Vi har jo længe haft et trægt marked og har oplevet de kraftigste prisfald på boliger siden 1938, men meget tyder på, at bunden er ved at være nået. Den stigende interesse for at købe bolig er det første varsel om en øget efterspørgsel, som på sigt vil omsætte sig i stabile boligpriser og færre boliger til salg,” udtaler Steen Winther-Petersen, der er formand i Dansk Ejendomsmæglerforening.
For villaer og rækkehuse forventer 45 pct. af de danske mæglere, at salgspriserne vil være uforandrede, mens 49 pct. forventer, at priserne vil falde lidt de kommende tre måneder. Endelig mener tre pct., at priserne vil stige lidt, mens tre pct. mener, at priserne vil falde meget.
Lav rente vil øge interessen for køb
I undersøgelsen bliver mæglerne også spurgt til, hvordan en række faktorer – såsom udbud, beskæftigelse, rente, bankrestriktioner på lån mv. – påvirker markedet for villaer netop nu. Svarene viser, at de danske mæglere fortsat tillægger arbejdsmarkedet, bankernes restriktive udlån samt medierne en stor betydning for det danske boligmarked.
”I øjeblikket er udvalget af boliger rigtigt stort, og der er derfor gode muligheder for at gøre et rigtigt godt køb af en bolig, der præcis lever op til dine ønsker og behov, og samtidig er der rigtigt gode finansieringsmuligheder. Når vi af vores undersøgelse kan se, at der er en stigende efterspørgsel, tyder det på, at vi går mod et mere normalt marked, hvor udbuddet bliver mindre. Altså lakker udsalget på boliger mod enden,” siger DE’s formand
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder