Udstilling om ungdomsboliger i Aalborg

8 marts, 2012 | 14:22

Udstillingen åbner i Utzoncenter, Spidsgatterhallen tirsdag den 13. marts 2012 kl. 15.00.
 
Aalborg Byråd har givet tilsagn til opførelse af ca. 2.700 almene ungdomsboliger de kommende fire år svarende til 72% af alle nye almene ungdomsboliger i Danmark. Dette skal ses som en konsekvens af, at Aalborg Kommunes vision er at blive ”Danmarks bedste studieby”, og en af måderne til at opnå den status på er et udbud af gode og attraktive boliger til unge.
 
I forbindelse med processen for projekterne har Aalborg Kommune afholdt en række dialogmøder med boligorganisationerne og deres rådgivere, hvor der er stillet særlige krav til arkitektur og bæredygtighed. Udviklingen af projekterne er således foregået i et tæt samarbejde mellem boligforeninger, rådgivere og kommune.
 
På udstillingen præsenteres otte af boligprojekterne i model og på plancher. Satsningen på ungdomsboligbyggeri sættes ind i en overordnet sammenhæng med Aalborgs Kommunes planstrategi gennem plancher, en stor bymodel og videoer med interviews med forskellige aktører: Borgmester Henning G Jensen, Direktør for Boligforeningen Himmerland Ole Nielsen, arkitekt Kim Flensborg indehaver arkitektfirmaet Nord, arkitekt Nils Pagh Andreasen partner i arkitektfirmaet Kærsgaard og Andersen, og arkitekt Louis Becker direktør for Henning Larsen Architects.
 
Udstillingen vil kunne ses i Spidsgatterhallen i perioden 14. marts til ultimo juni 2012. Der er gratis adgang.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder