Ny anæstesiologisk afdeling er landets største

8 marts, 2012 | 10:07

Aalborg Sygehus har lagt tre anæstesiafdelinger til en stor. Med 527 ansatte er Anæstesiologisk Afdeling Syd både sygehusets og landets største hospitalsafdeling.
 
Samler og sikrer de læge- og sygeplejefaglige kompetencer
Afdelingen består af 12 afsnit, otte anæstesi og opvågningsafsnit samt fire intensivafsnit – både i Aalborg og på AAS’ satellitter på Sygehus Himmerland i Hobro og i Farsø.
 
De 527 ansatte er fordelt på 90 læger, et plejepersonale på 425 personer samt 12 lægesekretærer.
 
Den nye afdelingsledelse udgøres af ledende overlæge Karsten Brøgger Hindsholm og oversygeplejerske Ragna Larsen.
 
Karsten Brøgger Hindsholm er uddannet speciallæge fra Aarhus Universitetshospital i 1993, blev overlæge på Aalborg Sygehus i 1997 og har i flere år været ledende overlæge i to af de sammenlagte afdelinger.
 
Ragna Larsen har de seneste 12 år været oversygeplejerske i en af de sammenlagte anæstesiafdelinger. Forinden har hun blandt andet været sygeplejerske, afdelingssygeplejerske og sektionsansvarlig oversygeplejerske på forskellige afdelinger på Aalborg Sygehus, ligesom hun har været sygeplejelærer på Sygeplejeskolen i Aalborg. Ragna Larsen blev uddannet sygeplejerske i 1972.
 
Yderligere informationer
Der er yderligere to anæstesiafdelinger på Aalborg Sygehus:
 
– Anæstesiologisk Afdeling Nord. Afdelingen består af et intensiv afsnit på Afsnit Nord, som også har en opvågningsfunktion. Desuden et anæstesiafsnit, der primært løser opgaver på Aalborg Sygehus Nord, men også har funktioner på Afsnit Dronninglund.
 
– Tværfagligt Smertecenter er en selvstændig behandlings-, uddannelses-, udviklings- og forskningsenhed, der behandler mennesker med moderat til svært komplicerede kroniske smertetilstande, som ikke skyldes kræft.
 
Foto: Ragna Larsen
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder