Midt imellem drøm og virkelighed

8 marts, 2012 | 09:16


Elin Engelsen & Majken á Grømma på Galleri KIRK
 
Hvad sker der, hvis vi blot lader bevidstheden få frit fald, med alle porte til vores sind åbne.
Hvis der ingen skel er imellem drøm og virkelighed – vågen og sovende tilstand.
 
Vores indre radius og selvopfattelse rykkes en smule, og er vi modige, kan vi frit udforske uden nogen form for grænser.
 
Vores radius og rækkeevne bliver hermed pludselig en helt anden.
 
Elin Engelsen er født i Bergen i 1966 og er uddannet grafiker fra Bergen, hvorefter hun stiftede familie i Danmark og startede på kunstakademiet i Århus.
Med kunstnerens værker føres vi ind i en verden, som synes at ligge et sted midt imellem vores bevidste vågne tilstand og drømmestadiet, hvor eventyrlige unarturligheder synes at kunne ske.
Skikkelserne i hendes værker fremstår hermed svævende ubekymrede hævet over almindelige jordiske betingelser som tiden og tyngdekraften, opslugte af deres egen mentale virkelighed, hvor man rives med af strømmen.
 
Samtidig kan man i galleriets andet udstillingslokale opleve Majken á Grømmas nye udstilling med i alt 15 nye værker.
Majken á Grømma er halv færing og det fornægter sig ikke i hendes kunstneriske udtryk. Gennem hendes værker ses og fornemmes tydeligt de nordatlantiske øers omskiftelige vejr. Her er det lysende solskin og regnens evighed og blæstens dunder.
Hun formår hermed, i hendes halvabstrakte former, på fantastisk vis at fange det umiddelbare både i det færøiske og danske landskab, hvor rejsen synes uendelig.
Både Elin Engelsen og Majken á Grømma har begge tidligere udstillet både på museer samt fremtrædende gallerier i ind og udland.
 
Samtidig har Jonas Jensen fra Jonas Jensen Blomster Design, på sin helt særegne vis udsmykket lokalerne kunstnerne for hermed at understrege temaet i udstillingen.
 
Udstillingsperiode: d. 3/3 – 4/4 2012
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder