Regionen står til topkarakter i økonomi

7 marts, 2012 | 07:43

Region Nordjylland har styr på budgettet. Regionen holder den økonomiske aftale med staten. Og regionen lever op til aftalen med staten om aktivitetsniveauet.
 
Alle de glædelige nyheder bliver præsenteret for politikerne på næste uges regionsrådsmøde. Den positive udvikling er ikke mindst et økonomisk resultat af, at de selv sidste år greb ind allerede i foråret og justerede på en række punkter. Et af de områder, der fx blev justeret på sidste år, er forbruget af privathospitaler Det er faldet mærkbart fra 203 mio. kr. i 2010 til 113 mio. i 2011.
I alt har justeringerne medført et mindre forbrug sidste år på 60 mio. kr., hvoraf de 30 kommer direkte fra sygehusene.
 
Ros til sygehusene
Regionsrådsformand Ulla Astman (S) er meget imponeret over sygehusenes evne til at stoppe økonomisk så konsekvent, samtidig med at de fortsat har en høj produktivitet og kvalitet. Men samtidig med, hun glæder sig over udviklingen, lige så bevidst er hun om, at det er resultatet af en hård tid.
 
– Vi politikere kan være tilfredse med de knapper, vi fik trykket på ved sidste års økonomidrøftelse i foråret, men vi ved godt, medarbejderne har haft en hård tid for at være med til at lave resultaterne. Nogle har vi måttet sige farvel til, selvom vi har undgået de store massefyringer, som vi har set i andre regioner. Og de medarbejdere, der var tilbage, har måttet løbe stærkere og tænke endnu mere kreativt for alligevel at klare de mange opgaver, der skulle klares.
 
Påpasselighed stadig påkrævet
Politikerne kan imidlertid ikke afblæse de hårde tider. Selvom sidste års justering har givet så godt et resultat, vil de stramme tider fortsætte de kommende år. Præcis samme overskrift, som er gældende for hele landet.
 
– Måske fik vi justeret lige rigeligt sidste år, men regionens økonomi er som en supertanker. Den er vanskelig at manøvrere, så selv en mindre justering er utrolig svær at få til at ramme 100 pct. Men vi ramte trods alt tæt på målstregen. 60 mio. er mange penge, men det svarer trods alt kun til 0,6 pct. af regionens samlede driftsbudget. Det svarer til to dages drift af regionen, siger regionsrådsformand Ulla Astman.
– Så vi må fortsætte ad samme vej i de kommende år. At få økonomien til at matche nye udfordringer, som vi hele tiden får – det er en kontinuerlig proces.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder