Åbent hus i Aalborg: 50 år – med hjertet på rette sted

2 marts, 2012 | 10:45


Den 12. marts er det 50 år siden Hjerteforeningen så dagens lys. Det fejrer foreningen med åbent hus i rådgivningscentret i Bispensgade 12 i Aalborg, hvor der bl.a. er gratis blodtryks- og kolesterolmåling og demonstration i livreddende førstehjælp, samt ved at tilbyde alle gratis medlemskab i resten af 2012
Danmark buldrede derudaf i 1962. Danskerne lagde efterkrigstidens smalkost bag sig og skruede op for en magelig tilværelse foran fjernsynet i forstadsvillaen. Der var råd til vin, cigaretter og alt godt på middagsbordet – og hvorfor tage cyklen, når nu bilen stod der helt ny i carporten?
Det gik godt, men der var også en bagside af velfærdsdanmarks medalje. Den sås tydeligt i antallet af dødsfald som følge af hjertesygdomme. Der var noget helt galt. Det var mange enige om, og det var også baggrunden for, at daværende statsminister Viggo Kampmann 12. marts 1962 på et pressemøde kunne offentliggøre stiftelsen af Hjerteforeningen.
”Hjerteforeningen skabte allerede få år efter grundlæggelsen debat ved at sætte sund kost, mere motion og rygning øverst på agendaen. Det var helt nye toner dengang, men de gode råd har siden vist sig langtidsholdbare. 50 år efter foreningens grundlæggelse, kan vi med stolthed sige, at vi som forening har været med til at gøre danskerne sundere ligesom vi er en solid støtte for de 420.000 danskere, der lever med en hjertekarsygdom,” siger Helle Sandersen, sygeplejerske i Hjerteforeningens rådgivningscenter i Aalborg
”Vi vil gerne fejre vores 50 års fødselsdag sammen med danskerne og inviterer dem derfor til åbent hus i vores rådgivningscenter den 12. marts. Her vil vi bl.a. tilbyde en let anretning, gratis tjek af sundhedstallene og ikke mindst muligheden for at blive gratis medlem af Hjerteforeningen resten af året,” siger Helle Sandersen.
Hjerteforeningens frivillige og medarbejdere er desuden at finde ved en informationspavillon på Nytorv i Aalborg og rådgivningscentret holder maratonåbent mandag d. 12. marts fra klokken 9-20.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder