Enig dansk EU-lobby klar til kamp om forskningsmilliarder

29 februar, 2012 | 09:08


 
Danske universiteter og regioners lobbyister i Bruxelles rotter sig nu sammen om et fælles fremstød, som skal forbedre danske forskeres og virksomheders chancer for at få del i EU’s kommende kæmpebevillinger til nye projekter.

Initiativet falder helt bevidst sammen med det danske EU-formandskab. Lobbyisterne har blikket stift rettet mod det næste EU forskningsprogram ”Horizon 2020” og dets budget på svimlende 80 milliarder euro (cirka 595 milliarder danske kroner).
– Vi danskere er ikke særligt kendte for at åbne munden. Men vi vil til at blande os noget mere, end vi tidligere har gjort, og lige nu har vi en gylden mulighed, fordi der bliver lyttet til os, mens Danmark har formandsskabet, forklarer specialkonsulent Charlotte Pedersen, som repræsenterer Aalborg Universitet i Bruxelles.
Sammen med lobbyister fra de øvrige danske universiteter og kolleger fra en række af regionernes EU-kontorer er hun i den kommende tid med til at arrangere tre debatmøder med inviterede topfolk og meningsdannere i Bruxelles. Det første møde på onsdag handler specifikt om Horizon-programmet, mens efterfølgerne den 15. og 31. maj fokuserer på henholdsvis sundhedsteknologi og grønne teknologier.
– Jo flere fingeraftryk vi får sat på programmerne, jo bedre er vi stillet i fremtiden, når vi skal søge midlerne og prøve at få en højere succesrate. Jeg har været i Bruxelles i 15 år, og det er fuldt fortjent, når dansk lobbyisme hernede tidligere er blevet kritiseret for at være alt for naiv og tilbagelænet. Man har ventet på, hvad der kom af udspil, i stedet for at prøve at påvirke rammerne på forhånd. Det prøver vi at gøre op med nu ved at blande os lige så meget, som de for eksempel gør fra de sydeuropæiske lande, siger Charlotte Pedersen. Læs mere på aau.dk.

 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder