I 2012 optager politiet 192 politielever

1 januar, 2012 | 06:30

Eleverne begynder på politiets grunduddannelse på Politiskolen i Brøndby, henholdsvis den 30. juli og den 22. oktober i år.
 
Politiets grunduddannelse
Politiets grunduddannelse varer 3 år og er opdelt i 5 moduler fordelt med 3 skoleperioder og 2 praktikperioder i en politikreds. Under skoleperioderne skal politieleverne blandt andet lære at sikre et gerningssted, udøve magtanvendelse, køre udrykningskørsel, ligesom de skal vide noget om politijura, patruljetjeneste og ikke mindst lære at skrive politiets rapporter.
 
I praktikperioderne indgår politieleverne i løsningen af politiopgaverne, men politieleverne fortsætter med studieaktivitet. Uddannelsen med teori og praksis skal gå op i en højere enhed, så den færdiguddannede politibetjent kan fungere selvstændigt og indgå i det daglige arbejde i en politikreds.
 
Politiets grunduddannelse bliver afsluttet med en eksamen bestående af 11 ugers projektarbejde med et politirelateret emne. Studieordningen for politiets grunduddannelse kan downloades fra www.blivpolitibetjent.dk.
 
Over 20 pct af de nye politielever er kvinder
Af de 192 nye politielever er de 39 kvinder, svarende til 20,3 procent, og 4 har en anden sproglig og kulturel baggrund end dansk. Det svarer til 2,1 procent.
Politiet har fortsat mange kvalificerede ansøgere til politijobbet, så der er i disse dage glæde hos de 192, der er blevet udvalgt til at begynde en karriere i politiet.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder