Danskernes forbrugsændringer på Black Friday: Digitale ønskelister i fokus

20 november, 2023 | 20:00
- Af Vagthavende
Danskerne forventes at skrue ned for årets Black Friday forbrugsfest med en nedgang på 20-25%, mens digitale ønskelister som Cupio oplever stigende interesse.
Info:
Foto: Ashkan Forouzani - Unsplash

Med Black Friday lige om hjørnet viser prognoser, at danskerne agter at ændre deres forbrugsmønstre markant. Ifølge Dansk Erhverv forventes årets forbrug på Black Friday at falde med 20-25% i forhold til 2022. Den øgede økonomiske bevidsthed i befolkningen åbner samtidig døren for nye digitale platforme som ønskeliste-appen Cupio, der lover gennemsnitlige besparelser på 20%.

Traditionelt set har Black Friday været synonymt med en forbrugsfest, men danske forbrugere ser ud til at tage et skridt tilbage i år. Dansk Erhverv estimerer, at danskerne vil bruge omkring 3,4 mia. kr. på årets største shoppingdag, hvilket er en markant nedgang. Denne ændring i forbrugsvaner rejser spørgsmål om, hvordan det vil påvirke årets julehandel.

Digitale ønskelister som Ønskeskyen og den danskudviklede Cupio spiller en stadig større rolle i danskernes jagt på de perfekte gaver. Ønskeskyen har længe været en favorit med over 2 millioner brugere alene i Danmark. Cupio, udviklet af Frederik Olesen og Christian Hartvig, skiller sig ud med sin automatiske prissammenligningsfunktion på over 2,5 millioner produkter, hvilket resulterer i en gennemsnitlig besparelse på 20%.

Cupio, der blev lanceret under en periode med dæmpet forbrug og rekordhøj inflation, tiltrækker tusindvis af brugere med sit fokus på året rundt-prissammenligning. Christian Hartvig, medstifter af Cupio, fremhæver, at appen ikke kun er egnet til særlige lejligheder som jul, fødselsdag og bryllup, men også til daglige ønsker.

Samarbejdet mellem Cupio og internationale brands som Nike, Sephora og Samsung understreger appens position som en seriøs spiller på markedet. Ved at tilbyde brugerne muligheden for at spare ikke kun ved direkte køb, men også ved at optjene point til eksklusive rabatter, har Cupio indsat sig selv som en nøglespiller i den digitale ønskelistebranche.

Black Friday, der historisk set har været præget af tilbudsjagt og store salgstal, ser ud til at fungere som en indikator for danskernes udviklende forbrugsvaner. Ønskeliste-apps som Ønskeskyen og Cupio synes at hjælpe forbrugerne med at navigere i dette forandrede forbrugslandskab og skabe en mere bevidst og målrettet tilgang til årets største shoppingbegivenhed. Med en stigende bevidsthed om forbrugernes rolle i samfundet viser danskernes handlinger, at de nu handler med omhu og omtanke, selv under Black Friday-shoppingfesten.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Danmarkidag.dk
TAGS:Black friday, november
Relaterede nyheder
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt