MinByAalborg.dk

Aalborgs ambitiøse planer: Nyt fodboldstadion, håndboldarena og koncertfaciliteter

20 november, 2023 | 15:52
- Af Victoria Strøbæk
Otte organisationer og virksomheder i Aalborg præsenterer en storstilet vision, der inkluderer opførelsen af et nyt fodboldstadion, en håndbold- og koncertarena samt modernisering af Aalborg Kongres & Kultur Center. Planen har til formål at løfte byens idræts- og kulturliv til internationale standarder.
Beskrivelse: Håndbold
DEKLARATION
Kilde:Aalborg håndbold
Billedetekst: Foto: Marino Bobetic - Unsplash

I næsten et år har otte nøgleaktører i Aalborg arbejdet intensivt på en vision, der skal transformere byen til en international destination for idræt og kultur. Den ambitiøse plan inkluderer opførelsen af et nyt fodboldstadion med plads til op mod 30.000 tilskuere, en overdækket arena med kapacitet til 12.000 tilskuere som ny hjemmebane for Aalborg Håndbold og multifunktionelle faciliteter til store koncerter.

Initiativtagerne bag visionen er Erhverv Norddanmark, AaB, DBU, Aalborg Håndbold, Aalborg Pirates, SIFA, Spar Nord Arena – Aalborg Væddeløbsbane og Aalborg Kongres & Kultur Center. Rasmus Haugaard, formand for Erhverv Norddanmark, forklarer, “Udgangspunktet for visionen er, at Aalborg som regional hovedstad skal kunne løfte værtskabet for internationale sportsbegivenheder inden for alle store sportsgrene, ligesom Aalborg skal kunne afvikle koncerter og messer i stor skala.”

Visionen indebærer også en modernisering af Aalborg Kongres & Kultur Centers eksisterende bygningsmasse ved Kildeparken samt etablering af yderligere messe- og koncertfaciliteter på enten travbanen eller den frigjorte stadiongrund.

Jan Larsen, direktør for Aalborg Håndbold, udtrykker begejstring over muligheden for at afvikle hjemmekampe i en moderne arena, der matcher niveauet af europæisk top-håndbold. Niels David Nielsen fra AaB A/S understreger, at planen er vigtig for klubbens udvikling og byens status.

Finansieringen til projektet skal komme fra salg af byggegrunde på travbanen og ved Aalborg Kongres & Kultur Center, samt kapitalbidrag fra de involverede organisationer. Borgmester Lasse Frimand Jensen og rådmændene fra de berørte forvaltninger udtrykker støtte til visionen og ønsker at undersøge, hvordan projektet kan realiseres.

Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt