Mange familier kan spare på elregningen ved at skifte selskab

20 oktober, 2022 | 04:00
En online energioptimeringsportal har netop offentliggjort en stor undersøgelse, der belyser omfanget af potentielle besparelser, der kan være forbundet med at skifte elselskab.
Billedetekst: Foto: Pok RIe

De seneste måneders høje elpriser har animeret mange danskere til at iværksætte forskellige initiativer med henblik på at mindske kommende elregninger.

Et tip, der sommetider nævnes, når snakken falder på muligheder for at sænke el-udgifterne, er, at man skal skifte til et af de billigere elselskaber, men hvor meget kan der egentlig spares ved at imødekomme et sådant råd?

Dette har energioptimeringsportalen Eltjek24.dk forsøgt at belyse i en undersøgelse, der baserer sig på data og estimater fra Forsyningstilsynet.

Forskellen på det dyreste og billigste elselskab

Undersøgelsen, der udelukkende fokuserer på strømpakker med variable priser, viser blandt andet, at der – jævnfør Forsyningstilsynets aktuelle estimater – vil kunne opnås en halvårlig besparelse på 1.888 kroner for en vest for Storebælt-bosat familie med et årligt forbrug på 4000 kWh, hvis denne familie skiftede fra det dyreste til det billigste elselskab.

For en tilsvarende familie bosat øst for Storebælt vil den halvårlige besparelse lyde på 1.446 kroner.

Mange familier kan spare mere end 1000 kroner på halvårlig basis

Det – på nuværende tidspunkt dyreste elselskab, når det kommer til strømpakker med variable priser – er dog langt fra et af landets største, hvorfor det vil være et fåtal, der vil kunne opnå potentielle besparelser i præcist det omfang beskrevet ovenfor.

Det betyder dog ikke, at andre ikke også vil kunne spare penge ved at skifte elselskab.

To af de absolut førende elselskaber i Danmark er nemlig Andel Energi og Norlys, og jævnfør Forsyningstilsynets aktuelle estimater vil kunder hos disse to selskaber kunne spare en del penge halvårligt ved at skifte til den billigste udbyder på markedet.

Nærmere bestemt vil en familie med et årligt forbrug på 4000 kWh i gennemsnit kunne spare 1214 kroner hvert halve år ved at udskifte sin strømpakke med variabel pris fra Andel Energi til den billigste el-leverandørs strømpakke med variabel pris, mens en tilsvarende familie i gennemsnit vil kunne opnå en halvårlig besparelse på 1156 kroner ved at udskifte sin strømpakke med variabel pris hos Norlys med markedets billigste leverandørs strømpakke med variabel pris.

Se hele undersøgelsen her.

DEKLARATION
Titel:pok rie
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden