Patienter venter ikke systematisk for længe

20 juni, 2023 | 12:30
En gennemgang af Region Nordjylland har vist, at patienter ikke venter systematisk for længe. Derimod er der tale om enkeltstående overskridelser.
Region Nordjylland, hospital, universitetshospital
Billedetekst: Foto: Region Nordjylland

Det nordjyske område overskrider individuelt den længste ventetid for kræftområder.

Gennemgangen afslørede også, at regionen står over for kapacitetsudfordringer på især to områder – lunge- og urinvejskræft – hvor regionen har grebet ind.

Gennemgangen er et af initiativerne i Indenrigs- og Sundhedsministerens genopretningsplan for kræftområdet.

I region Nordjylland afslørede gennemgangen, at ud af 125 patientforløb var det i alt seks, der ikke efterkom påbuddet. Disse patienter ventede 1-5 dage for længe.

“De seneste måneders fokus på kræftområdet i hele landet har vist, at det har været vigtigt at sætte lup på kræftområdet, for patientrettighederne står ikke til diskussion. Kræft rammer desværre mange familier, og de skal føle sig trygge i behandlingen hos os,” siger regionsrådsformand Mads Duedahl (V).

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland samarbejdede med den faglige gennemgang, og de fulgte derfor op på kræftpakkens data om maksimale ventetider, klage- og erstatningssager og adgangsstyring for perioden 1. oktober 2022 til 30. marts 2023 oplysninger.

To af de største udfordringsområder i region Nordjylland er lunge- og urinvejskræft, herunder prostatakræft.

Begge områder blev fulgt tæt med hensyn til ledelse og politik. Der er udviklet handlingsplaner og afsat midler til disse områderne.

“Ud over disse initiativer er vi selvfølgelig glade for, at vi nu får tilført ekstra midler fra regeringen til ekstra kapacitet, for der er ingen tvivl om, at der fortsat vil være brug for flere midler for at kunne udvikle kræftområdet,” siger Mads Duedahl.

Kilde: Region Nordjylland.

DEKLARATION
Alt. tekst:Region Nordjylland, hospital, universitetshospital
Titel:90A7529-1600px
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden