To år uden – Aalborg Karneval 2022 bliver stort

20 maj, 2022 | 16:00
To års opsparet glæde på grund af fravær. Aalborg Karneval 2022 kan kun blive stort. Derfor har Nordjyllands Politi også særligt fokus på årets festuge og vil være massivt til stede i byen.
Billedetekst: Kilde: Billedarkiv

Efter at have været aflyst i to hele år, kan vi se frem til et Aalborg Karneval 2022 med glæde, stemning og et brag af en fest. Faktisk måske så stort et brag af en fest, at det bliver nødvendigt for politiet at skride ind. I hvert fald er Nordjyllands Politi særligt opmærksomme på årets festdag den 28. maj og har meldt ud at ville være massivt til stede.

Masser af opsparet glæde

Aalborg Karneval er altid en festdag uden lige, og eftersom aalborgenserne har måttet undvære netop den i to hele år, har de masser af opsparet glæde på lager. Det kombineret med massivt vejarbejde i byen kan godt give udfordringer. Nordjyllands Politi varsler derfor, at de kommer til at være massivt til stede i bybilledet. De er nødt til at kunne sluse folk igennem sikkert, de steder hvor vejarbejde udfordrer ruten. Derudover skal de sikre, at alt forløber i god ro og orden trods den gode feststemning og det høje indtag af alkohol.

Politiet vil være til stede med synlige dialogbetjente i selve optoget. Cykelpoliti vil der også være, ligesom civile betjente vil kunne gribe ind ved eventuelle voldelige episoder. Ikke nok med det så er der opsat kameraer på hele karnevalsruten, så så politiets kommandocentral kan følge med i begivenhedernes gang. Borgerne kan altså godt forvente en sikker begivenhed.

Kato skal krones

Til begivenheden hører også en karnevalskonge til. I år er det DJ Kato, der skal have kronen på hovedet. Denne tradition er holdt i hævd de seneste 32 år. Aalborg Karneval 2022 er ingen undtagelse. Katos kroning finder allerede sted i dag til den Internationale Parade. Han får kronen på hovedet kl. 19:00 på Gabels Torv. Her sættes karnevalsugen officielt i gang.

DEKLARATION
Kilde:Det Nordjyske Mediehus A/S- CVR-nr 18096641 Langagervej 1, 9220 Aalborg Øst
Titel:karneval
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden