Centrica Energy Trading i Aalborg har Danmarks næststørste omsætning

20 maj, 2022 | 08:00
Målt på omsætning er man i Danmark kun overgået af Mærsk. Det er virkeligheden for Centrica Energy Trading i Aalborg. Her handler de med el og gas, og det er en god forretning.
Centrica Energy Trading i Aalborg er Danmarks næststørste
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Centrica Energy Trading er ikke nødvendigvis en virksomhed, mange kender. Ikke desto mindre er de målt på omsætning Danmarks næststørste. Kun overgået af Mærsk. Den store virksomhed har til huse på Skelagervej i Aalborg. Det, der handles med, er el og gas. Og det er en god forretning, viser regnskaberne.

Omsætning på 159 milliarder kroner

Centrica Energy Trading har sprængt alle rammer og forventninger med deres regnskab. Her omsætter de for svimlende 159 milliarder kroner. Samtidig tjente de 652 millioner efter skat. Men det er måske ikke så underligt, når man tager den sidste tids stigning på priserne på el og gas i mente. Det er nemlig noget af det, der bringer virksomhedens omsætning i vejret. Centrica Energy Trading handler nemlig med netop den energi. Når der bliver produceret energi et sted, køber Centrica Energy Trading den og sælger den videre. Det gør de til perfektion ved at finde rette tid og sted at sælge det til størst mulige avance.

Særlig verden

Det at sælge energi, er dog en særlig verden. Det ene øjeblik kan prisen på gas være høj og det næste øjeblik lav. Der ligger helt særlige systemer bag udvælgelsen af både køb og salg. Virksomheden startede under navnet Nordjysk Elhandel og var dengang kommunalt ejet. Der er løbet meget vand i åen siden da. Først blev det til Neas Energy og senere solgt til britiske Centrica, hvorfra nuværende navn stammer. I dag beskæftiger de cirka 350 ansatte på kontoret i Aalborg og har desuden en afdeling i København.

DEKLARATION
Alt. tekst:Centrica Energy Trading i Aalborg er Danmarks næststørste
Titel:stock-1863880_1920
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden