MinByAalborg.dk

Danish Crown i Sæby lukker

20 april, 2023 | 14:00
- Af Redaktion
800 medarbejdere bliver ramt
Info:
Cindie Hansen Unsplash
C. G. Unsplash

Danish Crown i Sæby lukker formentlig helt hen over sommeren på grund af økonomiske problemer og overkapacitet ifølge TV2 Nord. Beslutningen om at indstille slagteriet til lukning blev truffet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag aften.

Der slagtes omkring 48.000 svin om ugen på slagteriet, men antallet er faldet med over 10 procent det seneste år. Overkapaciteten koster i øjeblikket over 300 millioner kroner på årsbasis, og det er ifølge produktionsdirektør i Danish Crown, Per Laursen, uansvarligt overfor virksomheden og dens ejere ikke at reagere og tage de nødvendige skridt for at løse udfordringen. Han mener, det er trist at sige farvel til de 800 dygtige og loyale medarbejdere, som har ydet en forbilledlig indsats.

Medarbejderne blev informeret om bestyrelsens beslutning torsdag morgen, hvorefter de gik hjem i protest ifølge TV2 Nord.

Noget af produktionen flyttes til afdelingerne i Horsens, Ringsted og Blans ved Sønderborg, så her skal ansættes 450 medarbejdere inden for det næste halve år, og Danish Crown håber, at de ansatte i Sæby vil søge ind på de andre slagterier, og er klar til i en periode at afholde en del af omkostningerne til transport eller giver tilskud til flytning.

“Efter flere års optur for vores ejere båret af en stor eksport til Kina vidste vi, at der var en risiko for produktionen af slagtegrise kunne falde, så bag beslutningen om at indstille slagteriet i Sæby til lukning ligger en omhyggelig og tilbundsgående analyse af situationen. Vores Feeding the Future-strategi er dog uændret, for vores fremtidige vækst skal ikke skabes ved at slagte flere grise, men ved at hæve værdien af vores kød og gennem produktion af attraktive og mere bæredygtige fødevarer”,  siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown til TV2 Nord.

I september endte det med at 121 blev afskediget, og i februar måtte 50 medarbejdere på arbejdsfordeling grundet  grundet mindre efterspørgsel på skinker i Fjernøsten. Koncernen er verdens største svinekødseksportør og Europas største producent af svinekød  med en omsætning på 60 milliarder kroner og 26.000 medarbejdere.

Kilde TV2 Nord

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt