Statsministeren inviterer kommunerne til samarbejde om velfærdssamfundet

20 marts, 2023 | 08:00
- Af Redaktion
KL’s formand og næstformand byder invitationen til samarbejdet om hvordan vi udvikler vores velfærdssamfund velkommen.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

På Kommunalpolitisk Topmøde præsenterede Mette Frederiksen torsdag nogle af regeringens tanker i forhold til reformer fir at udvikle velfærden.

Mette Frederiksen fortæller at velfærdssamfundet trues af 5 megatendenser, som kan føre til at danskerne ikke for den service de forventer, i det offentlige.

”Vi er helt enige med regeringen i analysen af, at der er brug for at gøre noget ekstraordinært, hvis vi også om 10 år skal have et velfærdssamfund, som vi kan være bekendt over for borgerne. For den velfærd, vi kender, er under pres. Råderummet er båndlagt og rekrutteringsudfordringerne tårnhøje. Det kræver, at vi tager fat nu. Og så kræver det også prioriteringer – det er vi nødt til at være ærlige om,” siger KL’s formand Martin Damm.

Jacob Bundsgaard, KL’s næstformand udtaler at han ser statsministerens udmelding som en invitation til et samarbejde om udviklingen af velfærdssamfundet, og at de gerne vil sige ja tak til invitationen. Kommunerne er klar til at tage ansvar for den fælles velfærd og til at tænke nyt.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: KL
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt