Match day: AaB byder de regerende mestre op til forårsdans

20 marts, 2022 | 09:38
Der er gang i søndagens store sportsbegivenheder, hvor fjerbolde, pedalatleter, motorstøj, rivalopgør og duften af grønsvær blandes i en skøn cocktail for sportsentusiasterne. Bolden ruller for alvor igen!
AaB logo
Billedetekst: Foto: Min By Aalborg

Det er en stor sportsweekend. Cykelrytterne træder i pedalerne for at vinde årets første monument. Magnussen returnerer til motorsportens fuldblodsklasse. Der er en håndfuld danskere, der slår til en fjerbold sammen med resten af All of England. Plus et par klubber, der støder hovederne sammen på den iberiske halvø. Og nå ja, så er der selvfølgelig begivenheden der overskygger dem alle: En fusionsklub fra udkanten af det københavnske gæster det smukke Nordjylland.

Det er sidste runde i grundspillet i 3F Superligaen. Og traditionen tro afvikles alle kampe samtidig. Er du gammel nok, vil dette tiltag helt sikkert blæse en støvsky af nostalgi ud over din søndag eftermiddag og tankerne glide tilbage til dengang du sad med øret klistret til transistorradioen og lyttede til Sport på 3’eren. Dengang hvor det først var tilladt at rapportere fra 2. halvleg af kampene. Ak ja, DBU har haft mange sjove tiltag gennem tiden.

Kampen om Top 6 er afgjort

Selv om alle kampe afvikles samtidig i 22. og sidste runde af grundspillet, ja så er spændingen allerede udløst. De seks hold der skal spille om medaljer er fundet, og her er de nordjyske fodbold-darlings med i det fine selskab. Dermed er sæsonens mål om en Top 6-placering samtidig opfyldt.

AaB indtager nemlig 4. pladsen med 35 point. Randers har på 5. pladsen skrabet 32 point sammen og på 6. pladsen befinder Silkeborg sig med 31 point.  Dagens modstander fra Brøndby indtager 2. pladsen med 40 point og Ulvene fra det midtjyske har klemt sig ind mellem søndagens kombattanter på en 3. plads med 39.

FC København, der i midtugen fik en gang stryg af PSV Eindhoven, er duks for ligaen med 45 point. På 7. pladsen, og altså lige udenfor det fine selskab, befinder Viborg sig med 26 point og kan dermed ikke true nogen af Top-6-holdene.

Forløsning, glæde og panderynker på Fyn

Der var ikke blot nordjyske smil så langt øjet rakte mandag aften, men smil fra øre til øre, da dommerens fløjte lød for sidste gang mod OB. Lars Friis havde endelig indtaget positionen som cheftræner i AaB efter en mindre farce mellem nordjyderne og Viborg. Og Lars Friis kunne efter et højdramatisk og målrigt opgør, sætte tre tiltrængte point ind på kontoen i sin nye klub. En tilsyneladende perfekt start på samarbejdet, men alligevel med et par Bilka-buler i kølvandet.

Kampen kostede både et gult kort til anfører og forsvarskrumtap Rasmus Thelander samt Malthe Højholt. Det betyder at de nu begge må iagttage rundens sidste kamp fra tribunen. Uden tvivl et stort handicap for AaB og Lars Friis i bestræbelserne på at slutte grundspillet godt af. Og for at gøre panderynkerne lidt dybere hos den nye cheftræner, så udgik Ferreira med en skade efter kort tid på banen. Det samme gjorde 1-0-målscorer Høgh, som dog forventes tilbage. I løbet af ugen forlod først den genfødte Kasper Kusk træningen med en skade, dog uden det så specielt alvorligt ud. Lidt værre er bulletinerne omkring den nytilkomne Gudmundur Thórarinsson, og islændingen formodes ude med en muskelskade i baglåret.

Lars Friis skal trylle

Lars Friis udviste både handlekraft og beslutsomhed, da han lavede en terror-udskiftning mod OB og vendte kampen. Det kan kræve lidt Friis-magi fra samme skuffe, hvis det skal lykkes at hente yderligere tre point til kontoen mod et formstærkt Brøndbyhold, der har gjort det overraskende godt på trods af salget af ligaens topscorer, og som nu pludselig kan lugte medaljer igen efter en famlende start på sæsonen.

Kampen fløjtes i gang klokken 14.30 på Aalborg Portland Park og har du ikke sikret dig billet til et næsten udsolgt stadion, ja så kan du følge opgøret fra sofaen på TV3 Sport.

DEKLARATION
Alt. tekst:AaB logo
Titel:AaB logo
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden