30-årig kontaktede børn på nettet trods forbud

19 oktober, 2022 | 07:00
Tirsdag blev en 30-årig mand idømt et års ubetinget fængsel for at kontakte børn på nettet gentagende gange på trods af et forbud.

Tilbage i 2020 blev en mand dømt for blufærdighedskrænkelse mod flere piger, som han fik kontakt til gennem onlinespil og chattjenester. Udover en fængselsstraf blev manden idømt et såkaldt kontaktforbud, hvilket medførte, at han ikke måtte tage kontakt til børn over internettet i fem år.

Der gik dog ikke længe efter mandens løsladelse, inden forbuddet blev brudt.

I februar 2022 modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en mor, der var blevet bekendt med, at hendes 9-årige datter og datterens veninde på 10 år havde haft kommunikation med en fremmed mand på Snapchat og gennem et onlinespil. Manden havde lokket pigerne til at sende billeder af dem selv. Derudover havde han sendt krænkende indhold i en video til dem.

I efterforskningen kom Nordjyllands Politi hurtigt på sporet af den 30-årige mand, som bor i Aarhus. Derfor blev sagen videregivet til Østjyllands Politi, som tog ud og anholdte manden, der blev varetægtsfængslet dagen efter.

Hundredevis af børn blev kontaktet

Det viste sig gennem det videre efterforskningsarbejde og en gennemgang af mandens computer, at han havde kontaktet 480 børn gennem onlinespil og efterfølgende forsøgt at få dem til at kommunikere med ham over Snapchat. Under efterforskningen fandt politiet ikke frem til flere krænkelser end dem, som blev begået mod de tidligere nævnte piger på 9 og 10 år.

Tirsdag blev manden altså idømt et års ubetinget fængsel for at bryde forbuddet. En dom, som anklager Stine Kok Nissen er godt tilfreds med. Hun udtaler følgende til Østjyllands Politi:

– Ud over at have blufærdighedskrænket to piger har den 30-årige brudt sit kontaktforbud flere hundrede gange og gjort en masse børn utrygge. Jeg er tilfreds med, at han nu er blevet stoppet og har fået en fængselsstraf.

Udover fængselstraffen blev han idømt endnu et kontaktforbud, hvor varigheden er på ubestemt tid.

Den 30-årige nægtede sig skyldig og ønskede betænkningstid i forhold til at anke dommen.

DEKLARATION
Kilde:Østjyllands Politi
Titel:Foto: Kim Matthai Leland04
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden