Danskerne fastholder gode sparevaner trods afblæst energikrise

19 juli, 2023 | 10:00
Selvom energikrisen er afblæst for en stund, sparer danskerne fortsat eksemplarisk på energien viser ny opgørelse.
Billedetekst: Foto: NRGi
Beskrivelse: Energi, stikkontakt, el, strøm

Danskerne fortsætter med at spare på energien, selvom energikrisen er ovre. Trods faldende elpriser og en stabil energisituation har danskerne fortsat slukket lyset, standby-strømmen og andet elektronik for at nedbringe deres elregninger.

En opgørelse fra forsyningsselskabet KONSTANT viser, at danskerne har opretholdt deres gode vaner i de første seks måneder af 2023.

Især i spidsbelastningsperioden mellem kl. 17 og kl. 21 er der sket en betydelig reduktion på hele 9,2 procent. Danskerne har altså formået at skære forbruget væk eller flytte det til tidspunkter, hvor strømmen er billigere.

Ekspert opfordrer til at holde fast i spareiveren, da det fortsat gavner privatøkonomien. Elafgiften er steget, hvilket øger elregningerne og motiverer til at fastholde de gode sparevaner.

Selvom elpriserne er faldet, er der stadig incitament til at holde fast i de gode sparevaner. Fra den 1. juli er elafgiften steget markant, hvilket kan mærkes på elregningerne. Selvom det betyder nyere regninger, kan man ved at fastholde de gode vaner og udnytte billigere strøm fortsat opnå betydelige besparelser.

DEKLARATION
Kilde:NRGI
Titel:Vi holder fast i de gode sparevaner
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden