Sankthansbålet bliver ikke tændt i Nordjylland

19 juni, 2023 | 09:00
- Af Redaktion
Naturen er alt for tør til at åben ild er værd at satse på. Nordjyllands beredskab udsteder forbud mod åben ild fra 23. juni til 24 juni.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Efter et møde mellem landets 29 beredskaber mandag formiddag, er det besluttet, at der er afbrændingsforbud i tiden omkring sankthansaften. Det gælder hele Jylland og Fyn, mens der angiveligt bliver mulighed for at se sankthansbål flere forskellige steder på Sjælland.

“Vi udsteder et totalt forbud mod brug af åben ild fra midnat natten til 23. juni og frem til kl. 9 lørdag morgen 24. juni,” oplyser stabschef Per Højriis Vedsted fra Nordjyllands Beredskab.

Forbuddet gælder også brug af kulgrill og ukrudtsbrændere i samme periode.

Forbuddet kommer på baggrund af den lille udsigt til nedbør de kommende dage.

De seneste fem år har beredskabet kunne se, at der har været udrykning til 15-16 naturbrande i gennemsnit på sankthansaften. Især i morgentimerne dagen efter.

“Og det er jo fordi, ikke alle sankthansbål bliver slukket ordentligt ned aftenen forinden. Det tør vi ikke risikere med den tørre natur, vi har lige nu,” fortæller Per Højriis.

Tal fra Danske Beredskaber underbygger, at nordjyderne har taget tørken og advarslerne mod brug af åben ild i naturen alvorligt, og det er derfor, at forbuddet indtil videre kun gælder omkring sankthansaften.

Kilde: Nordjyske.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt