Restordre af Ozempic: Personer med type 2-diabetes oplever i øjeblikket udfordringer, da medicinen Ozempic restordre

19 juni, 2023 | 04:00
Diabetesforeningen i dialog med producenten for at løse leveringsproblemer
Forsød diabetes-livet med et legat
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Personer med type 2-diabetes oplever i øjeblikket udfordringer, da medicinen Ozempic i doserne 0,5 mg og 1 mg er i restordre. Diabetesforeningen er aktivt i dialog med producenten i håb om at få leverancerne tilbage på sporet så hurtigt som muligt. Samtidig opfordrer de læger til kun at ordinere Ozempic til personer med diabetes og i stedet anvende Wegovy til vægttab.

Ozempic er et udbredt lægemiddel, der desværre i øjeblikket er i restordre i doserne 0,5 mg og 1 mg. Diabetesforeningen er i konstant dialog med producenten Novo Nordisk for at fremskynde en stabil levering. Samtidig opfordrer de lægerne til at reservere Ozempic til personer med diabetes og anvende vægttabsmedicinen Wegovy til vægttab.

Diabetesforeningen anbefaler personer med type 2-diabetes, der oplever medicinmangel, at undersøge alternative muligheder. Dette kan omfatte at bruge apotekernes app til at finde andre apoteker, der har medicinen tilgængelig. Der kan være forskelle i tilgængelige doser, så det kan være nødvendigt at få en recept på en passende mængde Ozempic eller drøfte andre medicinske muligheder med ens læge.

I tilfælde af at personer ikke har adgang til Ozempic i en periode, kan det medføre en stigning i blodsukkerniveauet. Det er vigtigt at tale med sin behandler for at finde alternative måder at kontrollere blodsukkeret på.

Det er pt. ikke muligt at give en præcis dato for, hvornår Ozempic vil være tilgængelig igen. Diabetesforeningen er dog forsikret om, at der arbejdes intensivt på at genoprette en stabil levering af medicinen hurtigst muligt.

Kilde: Diabetes foreningen

DEKLARATION
Alt. tekst:Forsød diabetes-livet med et legat
Titel:diabetes
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden