MinByAalborg.dk

Aalborgs folkeskoler kan få gratis materiale til undervisning om biodiversitet

19 april, 2023 | 08:00
- Af Redaktion
Hvis man som folkeskole i Aalborg eller et andet sted i Danmark vil undervise mere i biodiversitet, tilbyder Danmarks Biavlerforening og Lidl nu undervisningsmateriale i emnet.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Igen i år har Lidl og Danmarks Biavlerforening sat sig for at gøre livet for Danmarks bier lidt sødere med hjælp fra landets mange skoleelever. Derfor forærer dagligvarekæden 150 klassesæt om biernes fascinerende verden til landets folkeskoler. Klassesættene, der blandt andet indeholder læse- og opgavehæfter samt 25 poser bi-venlige blomsterfrø, er udviklet i samarbejde med eksperter fra Danmarks Biavlerforening og foreningen Plant et Træ.  

“For os er det vigtigt, at børn og unge forstår betydningen af biernes bestøvning , og dét kendskab kan vi udbrede med vores undervisningsmateriale. Vi synes, at det er glædeligt, at en dagligvarekæde som Lidl er med til at tage ansvar, sætte fokus på biodiversitet og generelt hele fra-jord-til-bord-processen. Det er opmuntrende, at Lidl er bevidst om biernes bestøvning i forhold til produkterne i deres butikker,” siger formand i Danmarks Biavlerforening, Arne T. Henriksen, og han suppleres af Claus Krogh, CSR- og kommunikationschef i Lidl.

”Hver dag fylder vi vores butikker med friske råvarer af høj kvalitet, og det kan vi blandt andet takke bierne og andre bestøvende insekters hårde arbejde for. Med undervisningsmaterialet ønsker vi på en engagerende måde at give de 7-10-årige mere viden om bien og dens rolle i økosystemet. I det store billede handler det selvfølgelig om at plante en bevidsthed hos de yngste om, hvor vigtig en sund og artsrig natur er for os alle.”

Frygt for bier bliver til nysgerrighed og fascination

I 2021 indgik Lidl og Danmarks Biavlerforening et samarbejde om en række forskellige initiativer og aktiviteter for at styrke den biologiske mangfoldighed blandt andet ved at udgive undervisningsmateriale til folkeskolens yngste. 

I år er samarbejdet udvidet til også at omfatte foreningen Plant et Træ, der har bidraget med yderligere ekspertviden. Materialet indeholder både undervisningsvejledning til læreren og læse- og opgavehæfter til eleverne fyldt med fakta og spændende måder til selv at udforske biens verden. 

Folkeskolelærer ved Sankt Annæ Gymnasium, Jeanette Juncker Bugge, havde glæde af materialet i sin undervisning i 2022. Jeanette Juncker Bugge er biavler i sin fritid og hæfter sig ved, at det er lige til at gå til og virkelig rykker elevernes oplevelse af biernes vigtige rolle i naturen:

”Materialet er meget pædagogisk, engagerende og lige til at gå til også for læreren. Og effekten på eleverne er stor, for jeg oplever tit, at de er nærmest bange for bier og insekter. Men efterhånden som vi arbejder med emnet, så skifter frygten til nysgerrighed og fascination af biernes liv,” siger Jeanette Juncker Bugge

Kilde: Lidl Danmark via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt