For gammel til sex?: Bliver de ældre udskammet for at være seksuelt aktive?

19 april, 2022 | 06:03
- Af Anna
Er det at forelskes, flirte og have sex noget, der kun hører én bestemt fase af livet til? Kan man blive for gammel til et aktivt sexliv og romantik? Er ældres sexliv et så stort tabu i dagens Danmark, at det rent faktisk holder mange ældre mennesker tilbage fra at finde ud af deres egne lyster og følelser?
Ældre ægtepar på bænk
Billedetekst: Arkiv foto

Stiller man skuespiller Judith Rothenborg de første to spørgsmål, så er svaret nej. Det synspunkt kan du udforske sammen med hende i Musikkens Hus, onsdag d. 20. april. Stiller du hende det sidste spørgsmål, vil svaret desværre være et ja.

Ifølge Judith er det ikke alderen, der er en hindring for et sexliv, men den kultur, der forholder sig til det menneskes sexliv. Sex og ældre er alt for ofte et tabuemne, og mange ældre oplever at blive afseksualiserede, når de når en vis alder, selvom deres lyster ikke har forandret sig.

Også når det gælder ældres kærlighedsliv, er den offentlige debat sporet væk fra de egentlige behov hos mennesker. Der er alt for lidt fokus på tiden efter man er middelaldrende, som en tid hvor forelskelser kan opstå, og man kan finde den helt store kærlighed, og det er en skam.

Det er aldrig for sent

Børnene og børnebørnene lever deres liv, og det skal de ældre også, mener Judith. Hun er måske mest kendt hos mange som værende med i DR Tv-programmet ’Mormor på mandejagt’. Vi skal blive ved med at drømme, udforske og opleve, lige meget hvilken alder vi har.

Judith taler ud fra sine egne erfaringer fra et farve- og oplevelsesrigt liv. Selvom hun til tider har oplevet modgang og hjertesorg, har hun beholdt håbet. Det budskab ønsker hun at viderebringe til andre, særligt dem i hendes egen aldersgruppe: man er aldrig for gammel til at opsøge spænding, sex eller den helt store kærlighed.

Pris for deltagelse i aftenens program er mellem 289-339 kr., og arrangementet starter kl. 19.00.

DEKLARATION
Alt. tekst:Ældre ægtepar på bænk
Titel:Ældre par
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden