Louis Nielsen er Danmarks bedste arbejdsplads for unge

19 marts, 2022 | 08:30
Louis Nielsen er Danmarks bedste arbejdsplads for unge
Billedetekst: Foto: Louis Nielsen

Vi sku’ ha’ gået til Louis Nielsen – og det er der også mange nordjyder, der gør til kædens tre butikker i Aalborg. Især unge medarbejdere under 25 år og faktisk er disse så glade for det, at optikerkæden nu er kåret til Danmarks bedste arbejdsplads for unge. Derudover har kæden med hovedkontor i Aalborg samtidig også høstet en anerkendelse for at være den 2. bedste arbejdsplads i hele landet jf. certificerings- og arbejdskulturorganisationen Great Place To Work.

Stor undersøgelse blandt medarbejderne

Great Place to Work, som bl.a. støttes af Dansk Erhverv, står bag den uvildige undersøgelse, hvor medarbejdere er blevet stillet en række spørgsmål om deres arbejdsglæde hos Louis Nielsen og har kunnet svare anonymt. Det har i alt 87 procent af medarbejderne gjort. Det er på baggrund heraf, at Louis Nielsen nu bliver kåret den 2. bedste arbejdsplads i landet – og nr. 1 blandt de unge medarbejdere. Ligeledes ligger Louis Nielsen nr. 1 som den bedste arbejdsplads på detailområdet.

I alt har lidt mere end 25.000 medarbejdere fra 117 danske virksomheder deltaget i Great Place To Works undersøgelse i 2022.
18 procent af medarbejderne er under 25 år, og af dem synes 96 procent, at Louis Nielsen alt i alt er et godt sted at arbejde.

“Louis Nielsen får prisen som den bedste danske arbejdsplads for unge, fordi virksomheden investerer i at give unge mennesker en god start på arbejdslivet – både salgselever og nyuddannede optikere, er begrundelsen fra Great Place To Work”, som vært Thomas Skov læste op ved en online prisuddeling den 17. marts.

Vi kan tale frit om tingene

Hos Louis Nielsens butikker i Nordjylland er der stor begejstring for placeringen – ikke mindst blandt de unge medarbejdere.
Mathias Plæhner på 22 år er nyansat optikerassistent hos Louis Nielsen Hobro, og før det var han salgselev i butikken. Han oplever, at det især er fællesskabet blandt kollegerne og den gode stemning i butikken, der gør det til en god arbejdsplads for ham:

“Vi kan både lave sjov i butikken, men vi kan også være seriøse sammen. Der er en god åbenhed, hvor vi kan tale frit om tingene”, siger han og tilføjer:

“Derudover har vi som optikerbutik kunderne i længere tid end hos andre forretninger, og det betyder, at vi kan få en meget personlig ekspedition og gøre en forskel for dem. Det betyder meget for mig.”

Egen uddannelse

HR-chef i Louis Nielsen Christina Elong Møller er stolt af at have Danmarks mest tilfredse unge mennesker ansat i landets 78 butikker:

“Vi har fokus på og investerer i at uddanne og udvikle vores unge kolleger heriblandt optikstuderende og salgselever. Er du optikstuderende eller salgselev i en Louis Nielsen butik, bliver du en del af et fantastisk fagligt og socialt fællesskab, både i butikken og på skolerne”, siger hun og fortsætter:

“Vi er stolte over at have så passionerede unge mennesker, med så stor lyst og vilje til at udvikle sig og bidrage til vores gode arbejdsplads, som har ført os til at vi er blevet kåret til Danmarks bedste arbejdsplads for unge.”

Som salgselev i Louis Nielsen gennemføres skoleperioder på IBC i Kolding. Uddannelsen er udarbejdet særligt til salgselever i Louis Nielsen. Som afslutning på uddannelsen overtager eleverne udvalgte butikker i nogle dage, så teori bliver omsat til praksis, og eleverne lærer at træffe beslutninger og stå på egne ben.

“Vi har skræddersyet uddannelsen til eleverne, så det, de lærer på skolen, kan tages direkte med ud og bruges aktivt i butikkerne. Det gør hele uddannelsen meget konkret og relevant for de unge. Derudover sørger vi for, at de har mulighed for at bo sammen i hotellejligheder på skoleophold. Det styrker fællesskabet omkring uddannelsen, hvilket er lige så vigtigt som fagligheden”, fortæller Christina Elong Møller.

I øjeblikket er omkring 60 elever i gang med uddannelsen til salgsassistent i Louis Nielsen-regi.
Også blandt optikerne har kæden godt fat i de unge. Alle 21 optikere, som klækkede fra landets optikeruddannelse i februar og havde været i praktik hos Louis Nielsen, valgte nemlig at fortsætte ansættelsen i kæden efterfølgende.

Fællesskab er et nøgleord

Det er dog ikke kun kåringen som den bedste arbejdsplads for unge, HR-chefen er stolt over. Louis Nielsen kan nu også kalde sig Danmarks 2. bedste arbejdsplads.

“Alt dette er lykkedes takket være en fælles indsats af partnere, ledere og kollegaer på tværs af butikker og supportkontoret, som hver dag tager ansvar for vores fælles arbejdsplads og understøtter fællesskabet på tværs af fagligheder og aldersgrupper og sammen skaber den gode stemning.
Ud over uddannelse og løbende faglig udvikling til de nye, unge medarbejdere i virksomheden, gøres der meget ud af sociale arrangementer. Både lokalt i butikkerne og med alle butikker samlet”, fortæller Christina Elong Møller:

“Vi skal have det sjovt, når vi går på arbejde, og det betyder noget, at vi kender hinanden godt. Derfor er sociale arrangementer vigtige. Blandt andet prioriterer vi hvert år at holde en stor fest, hvor vi hylder alle medarbejderne i butikkerne.”

Værdi at være en god arbejdsplads

Direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen deltog i online-prisoverrækkelsen hos Great Place To Work, og han understregede værdien der ligger i at være en god arbejdsplads:

“Den største udfordring for virksomhederne i disse år er mangel på arbejdskraft. At være en god arbejdsplads gør det lettere at rekruttere medarbejdere, og derfor giver det kæmpe værdi at være på listen over gode arbejdspladser”, siger han.

Historien kort:

  • Louis Nielsen blev den 17. marts 2022 kåret som Danmarks bedste arbejdsplads for unge under 25 af den internationale certificerings- og arbejdskulturorganisation Great Place To Work
  • Virksomheden får samtidig prisen som den 2. bedste arbejdsplads i Danmark for – og ligger nummer 1 inden for detailhandlen
  • I alt har Louis Nielsen flere end 1000 medarbejdere i Danmark fordelt på 78 butikker og et hovedkontor i Aalborg

Om Great Place to Work:

  • Great Place to Work-certificeringen tildeles virksomheder, hvor kulturen på arbejdspladsen kendetegnes af en særlig høj grad af tillid og et generelt positivt arbejdsmiljø. Den er baseret på en lang række data og informationer om virksomheden, herunder anonyme spørgeundersøgelser blandt virksomhedens medarbejdere
  • Great Place To Work er den førende globale virksomhed inden for anerkendelse af arbejdspladser, og hvert år undersøger organisationen tusindvis af virksomheder i hele verden. Det har gennem 30 års arbejde givet indsigter og erfaringer fra adskillige millioner af medarbejderes fortællinger om deres arbejdspladser
DEKLARATION
Alt. tekst:Louis Nielsen er Danmarks bedste arbejdsplads for unge
Titel:c4a9c2c2-713a-437d-9652-9ebd59ab7738
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden