MinByAalborg.dk

Safe House hjælper flere steder end Jomfru Ane Gade

19 februar, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Safe House hjælper både unge mennesker med mindre skader, men også unge, som venter på sit lift, skal have ladet sin mobil eller bare har brug for en pause.
Info:
Fra Safe House' Facebookside

Det er et år siden, at Oliver Ibæk Lund forsvandt en nat efter en bytur i Jomfru Ane Gade, og den såkaldte Mia-sag fandt sted. Oliver druknede i Limfjorden og Mia blev samlet op af en bil ved et busstoppested og blev senere dræbt.

Netop denne sag fik frivillige til at starte Safe House, der nu bliver besøgt af mellem 200 og 300 mennesker hver weekend.
”Det gør en rigtig stor forskel, fordi vi sikrer os, at folk kommer godt hjem. Rigtig mange af dem, der kommer forbi os, har bare lige brug for at komme ind og få en pause”, siger Mikkel Ramm til DR, der er daglig leder. Han fortæller også, at ingen af dem, der ikke kan tage vare på sig selv bliver sendt ud af døren, før der er lavet en plan for, hvordan de kommer hjem.

Tager toppen af ambulance opgaver omkring Jomfru Ane Gade
Safe House blev åbnet i maj 2022 og har siden hen fungeret som et fristed for festen, og dette kan mærkes hos AMK-vagtcentralen, der står for at sende ambulancer afsted i Region Nordjylland.
Ifølge dem har Safe House en stor effekt, fordi de vurderer folks skader og finder ud, hvad der skal ske. Samtidig har de remedierne til at behandle mindre skader. De har derfor taget toppen af ambulanceopgaver omkring Jomfru Ane Gade.
Det er ikke kun vagtcentralen, der får lette sine opgaver, det gør dørmændene i Jomfru Ane Gade også.
Ofte skulle dørmændene hjælpe folk og ringe til en ambulance, hvilket gjorde det svært for dem at passe deres arbejde. Mark Bossen, som er dørmand og stifter af Safe House, mener også, at de ofte ringede til en ambulance, selvom det var semi-udnødvendigt, og det slipper de for nu.

Kommunen anerkender indsats med bidrag
I starten var det udelukkende frivillige kræfter og private investeringer, som Safe House kørte på, men nu har kommunen valgt at bidrage og anerkender deres indsats.
For Mark Bossen betyder det nu mere sikkerhed i den fremtidige drift og betaling af husleje. Derudover kan pengene bruges på indkøb af de hjælpemidler, som benyttes til glasskår i foden eller opkast.

Safe House har åbent hver fredag og lørdag mellem klokken 23 – 07 om morgenen, og der er mindst 5 frivillige på arbejde.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Dr.dk
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt