Ny undersøgelse viser: Indtagelse af ADHD-medicin under graviditet er ikke skadelig for børnene.

19 februar, 2023 | 05:00
- Af Redaktion
En undersøgelse fra Center for Registerforskning har vist, at indtagelse af ADHD-medicin under graviditet ikke har en skadelig effekt på børnene.
Info:
Christina Victoria - Unsplash

Nordjyske bragte d. 9. februar nyheden om at ADHD-medicin under graviditet ikke gør skade på børnene.

Et nye internationalt studie fra Aarhus School of Business and Social Sciences (BSS) på Aarhus Universitet, viser at indtagelse af ADHD-medicin ikke gør skade på børnene. Det skriver Aarhus BSS i en pressemeddelelse.

Kathrine Bang Madsen, seniorforsker på Center for Registerforskning, fortæller til Nordjyske, at dette er en glædelig nyhed for både de mødre der er nødsaget til at tage ADHD-medicin under deres graviditet, men også for sundhedspersonalet der omgås gravide. De får nu klarere linjer, så de nemmere kan rådgive gravide med ADHD.

To grupper af børn blev sammenlignet i undersøgelsen; 900 børn hvis mødre fortsatte med ADHD medicin igennem graviditeten, eller begyndte under graviditeten, og 1270 børn hvis mødre stoppede med indtagelsen af medicinen inden graviditeten.
– Resultatet er, at der ingen øget risiko er for udviklingsmæssige følger på de børn, der har været eksponeret for ADHD-medicin under mødrenes graviditet, skriver Nordjyske.
Kathrine Bang Madsen understreger dog til Nordjyske, at dette studie bør følges op med endnu mere forskning, som undersøger om der er forskel på de enkelte typer af ADHD-medicin.
1 procent af alle gravide estimeres til at have ADHD, og dette gør at ADHD-medicin er noget af det mest almindelige medicin at få under graviditeten.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt