MinByAalborg.dk

Nyt biograftilbud til mennesker med demens

18 september, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Nu kan mennesker med demens og deres pårørende i Nordjylland opleve hjertevarme filmvisninger i lokale biografer. Fra 1. oktober udvides Filminstituttets ErindringsBio til at inkludere biografer over hele landet.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Film, lyd og billeder har en unik evne til at vække minder, og det er netop grundtanken bag ErindringsBio – et non-kommercielt filmtilbud målrettet mennesker med let til moderat demens samt deres pårørende, plejepersonale og frivillige. Fra den 1. oktober vil ErindringsBio blive tilgængelig på det store biograflærred, og biografer i hele landet har allerede vist stor interesse for at deltage.

Fremover kan man glæde sig til at opleve ErindringsBio i biografer som Sorø, Kolding, Assens, Hadsund, Galten, Hillerød og Rødovre, hvor det bliver muligt at nyde særlige filmvisninger tilpasset mennesker med demens. Formålet med ErindringsBio er ikke kun at skabe en fornøjelig oplevelse, men også at fremmane minder og bruge filmene som anledning til samtaler om personlige erindringer.

Særligt Udvalgte Film

Filminstituttets nye tilbud inkluderer biografpakker med dokumentarfilm fra 1950’erne til 1970’erne, som er nøje udvalgt og tilrettelagt med tanke på mennesker med demens. Hver biopakke varer cirka 30 minutter, og i visse tilfælde vil det endda være muligt at se historiske film fra det lokale område. Efter filmvisningerne vil publikum også få udleveret foldere med billeder og spørgsmål, der kan inspirere til meningsfulde samtaler.

Det nye biograftilbud bygger på Filminstituttets erfaringer fra deres online-tilbud, ErindringsBio.dk, som er gratis og tilgængeligt for både plejehjem og private. Filminstituttet stiller biograftilbehør og trykt materiale til rådighed for biograferne uden omkostninger.

Find ErindringsBio-Visninger

På ErindringsBio.dk kan man finde en oversigt over ErindringsBio-visninger i biografer rundt omkring i landet. Denne oversigt opdateres løbende.

Se oversigten over ErindringsBio-visninger

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Det danske filmsinstitut via Ritzau
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt