Ulovlig ombygning kan føre til politianmeldelse

18 juni, 2023 | 04:00
Ejeren af lejlighed overholdte ikke byggetilladelsen, og det har ført til et strakspåbud fra Aalborg Kommune.
hospital
Billedetekst: Foto: Aalborg Håndbold
Beskrivelse: Tennis

En stor bygning på hjørnet af Vesterå og Ved Stranden i det centrale Aalborg er afspærret. Ejerne forsøger at finde ud af, hvordan konstruktionen kan gøres sikker inden deadline den 30. juni, som er fastsat af kommunen.

“Det er der nok ikke meget, der tyder på, vi kan nå nu her. Det er der ikke,” siger advokat for ejerforeningen Allan Højbak.

Et tilsyn fra en ekspert, der kontrollerer konstruktioner af bygninger, vurderede, at bygningen er i nedstyrtningsfare. 11. november 2022 gav Aalborg Kommune et strakspåbud til ejerforeningen bag bygningen på Vesterå 24 i Aalborg.

Problemet er, at der i næsten 10 år har været strid i ejerforeningen Vesterå om ejerskabet af bygningen og stue og kælder.

“Vi har en opfattelse af, at de indbyrdes ikke er helt enige om, hvordan tingene skal foregå,” forklarer Torben Kjeldgaard Larsen, der er leder af byggeriafdelingen hos By og Landforvaltningen i Aalborg Kommune.

“Flertallet i ejerforeningen vil meget gerne have det løst, og det har vi egentlig også kæmpet med I lang tid, men det er desværre ikke lykkedes endnu,” forklarer ejerforeningens advokat Allan Højbak til TV2 Nord.

Stue- og kælderejer Ken Nimand Larsen fik i 2013 byggetilladelse til at omdanne stue og kælderejendommen. Den blev ikke overholdt. Gennem årene er blandt andet bærende vægge blevet fjernet og sagen endte til sidst i retten.

Den 13. juli 2022 bliver Ken Nimand Larsen og hans virksomhed Alte Finans frifundet. Til gengæld fik hans konsulenter og håndværkere en bøde på 2,3 mio.

Fra 2013 skulle midlerne bruges til at bringe ejerens tiltag i stue og kælder i overensstemmelse med byggetilladelsen igen.

Et flertal i ejerforeningen beslutter at følge Aalborg Kommunes strakspåbud, men Ken Nimand Larsen nægter dem adgang til sin del af bygningen.

Lige nu er der ingen udsigt til nogen form for løsning inden den 30. Juni.

Kilde: TV 2 Nord.

DEKLARATION
Alt. tekst:hospital
Titel:Thurin
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden