Nordjyllands største virksomhed lander giga-overskud

18 juni, 2023 | 12:00
Centrica Energy Trading i Aalborg har rundet et milliard overskud trods energikrisen.
Penge12
Billedetekst: Foto arkiv

Centrica Energi Trading i Møllen i Aalborg har et markant højere overskud. Virksomheden har i mange år haft den højeste omsætning i Nordjylland.

Centrica har løftet overskuddet til 4,65 milliarder kroner i 2022, eller 4.655,8 millioner kroner, fra 490 millioner kroner i 2021 trods uro på det globale energimarked.

Det svarer til en nidobling af overskuddet.

“Vi er stolte af de betydelige bidrag, som vores medarbejdere og organisation har ydet for at hjælpe med at stabilisere energimarkederne i 2022, siger Centricas administrerende direktør,” Cassim Mangerah ifølge Energiwatch.dk, som har talt med dem om regnskabet.

“Vores stærke resultater giver et solidt grundlag for fremtidig vækst, og ved at spille vores rolle i den grønne energiomstilling leverer vi betydelig værdi til samfundet og aktionærerne,” fortsætter direktøren.

I 2010 købte en gruppe lokale nordjyske investorer energiselskabet Nordjysk Elhandel (eller NEAS) for 300 mio.

Seks år senere solgte de det igen til engelske Centrica for 1 milliard kroner, men virksomheden har stadig base i Aalborg.

Blandt investorerne er nogle store navne som Eigild B. Christensen, ejer af Aalborg Håndbold og Colour Print, og de to Susanne og Michael fra familien Dreisler, der i 2005 solgte den familieejede supermarkedskæde til Dagrofa, hvis butik er i dag er kendt som Meny.

Kilde: TV 2 Nord.

DEKLARATION
Alt. tekst:Penge12
Titel:Penge
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden