Hård pollensæson i år

18 april, 2023 | 15:00
- Af Redaktion
Op mod 500.000 har pollenallergi
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Forår betyder mange pollen og allergi for op mod 500.000 danskere. På Astma-Allergi Danmark’s app Dagens Pollental kan man få gode råd og følge med i pollenniveauer. Især birkepollen påvirker mange, og den sæson er gået i gang og bliver værre i år end sidste år, hvor der var et lavt pollental, men det afhænger også af vejret. Birk følger ofte en toårig cyklus, så i år forventes et højt tal ifølge biolog og leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark, Mathilde Kloster.

Birkesæsonen er ofte mere intens end andre pollentyper, men er blandt de kortere og strækker sig over en til halvanden måned fra begyndelsen af april og topper omkring 1. maj. Sol, varme og lidt vind giver optimale forhold for, at birketræet kan sprede sin pollen, hvorimod frost og regn dæmper blomstringen og skyller pollen ud af luften.

Gode råd til allergikere er, at huske medicinen, holde øje med varslinger og pollental, bruge sol- eller cykelbriller, skylle/vaske hår inden sengetid, så der ikke kommer pollen med i seng, brug tørretumbleren i pollensæsonen og luft ud morgen/sen aften, hvor der er færrest pollen i luften.

Kilde TV2 Nord

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt