Aalborgenserne har hjulpet til med at tage hensyn til klimaet

18 april, 2023 | 12:00
- Af Redaktion
Hvis du som aalborgenser har handlet i din lokale Røde Kors-butik eller en anden i landet, har du gjort klimaet en stor tjeneste. Tallene for salget hos Røde Kors ser virkelig gode ud.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Skal vi have nyt, ser vi først, om ikke varen kan findes brugt. Det er tilsyneladende forbrugertendensen hos rigtig mange af os – en tendens, som sikrer Røde Kors Genbrug en rekordomsætning sidste år.

I 2022 blev der således omsat for 281 mio. kr. i Røde Kors’ i alt 255 genbrugsbutikker fordelt over hele landet, og det er en stigning på 27 % fra året før og den højeste omsætning nogensinde i Røde Kors’ genbrugshistorie. På bundlinjen betyder det en indtjening på 100 mio. kr., hvilket er 52 % højere end i 2021.

”Det er rigtig flotte tal, som vi selvfølgelig er glade for og meget stolte af. Tallene viser, at vores frivillige i butikkerne arbejder hårdt og målrettet for at sikre kunderne en god købsoplevelse, så de har lyst til at komme igen og igen. Og så betyder en større indtjening også, at vi kan støtte endnu flere nødhjælps- og sociale indsatser både i Danmark og internationalt, hvilket er kernen i Røde Kors’ arbejde. Vi ved, at det også betyder meget for kunderne, at det er det arbejde, de er med til at støtte, når de handler genbrug hos Røde Kors”, siger Tina Donnerborg, som er chef for Røde Kors Genbrug.

Klimabevidsthed
Hun vurderer, at det især er klimahensynet, som gør, at flere køber brugt først. Væksten i omsætningen er nemlig stort set den samme over hele året og viser ingen udsving, der kan tilskrives inflationen i andet halvår af 2022.

”Omsætningen er steget lige så meget i januar og februar sidste år som i oktober og november, hvor inflation og generelle prisstigninger virkelig kunne mærkes. Det er tydeligt, at vi er i en tid, hvor miljøhensyn og klimabevidsthed vejer tungt, når forbrugerne skal træffe valg”, siger Tina Donnerborg.

Tilpasser sig efterspørgslen
Ifølge Tina Donnerborg, at genbrug er kommet for at blive, og hun forventer yderligere stigning i omsætningen de kommende år.

”For flere og flere er genbrug blevet førstevalg, og ude i butikkerne oplever vi også, at kundegruppen spænder bredere end for blot nogle år siden”, siger Tina Donnerborg og fremhæver Røde Kors-butikkernes evne til at omstille sig og tilpasse sig den efterspørgsel, der løbende kommer fra kunderne. Det kan være i forhold til fx byggematerialer, hvor flere afdelinger nu også sælger byggegenbrug. Derudover åbner Røde Kors Genbrug en webshop 1. maj, som skal gøre jagten på genbrugsguld tilgængelig for alle, uanset hvor i landet, man bor, og hvornår man har tid til at handle.

Kilde: Røde Kors via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt