Aalborg kan blive ramt for måling innovation

18 april, 2023 | 09:21
- Af Redaktion
Snart starter der en landsdækkende undersøgelse, hvor arbejdspladser vil blive spurgt nærmere ind til deres indsats med innovation. Aalborg kan stå for skud.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Hvor mange sygehuse, børnehaver og plejehjem er innovative?

Det er spørgsmålet, når CO-PI for fjerde gang tager temperaturen på innovation i den offentlige sektor.

CO-PI har indgået en aftale med Danmarks Statistik og Epinion om Innovationsbarometer 4.0. Dataindsamlingen til fjerde runde begynder den 17. april, og de første resultater forventes offentliggjort senere i år.

Giver et unikt indblik i offentlig innovation

Analyseansvarlig i CO-PI Marie Munch-Andersen kalder det “historisk”, at undersøgelsen nu gennemføres for fjerde gang.

“Innovationsbarometeret har helt fra begyndelsen givet os et unikt indblik i offentlige arbejdspladsers arbejde med innovation, og med den nye runde kan vi for alvor begynde at se, hvordan området har udviklet sig i de otte år siden den første dataindsamling,” siger Marie Munch-Andersen

“CO-PI er sat i verden for at fremme offentlig og offentlig-privat innovation. For at gøre det er vi nødt til at vide, hvad der faktisk foregår ude på de offentlige arbejdspladser. Er innovation overhovedet noget, der sker? Hvordan er man kommet frem til løsningerne? Og hvilken værdi skaber de?” fortsætter hun.

Fokus på offentlig-privat innovation

CO-PI målte for første gang innovationen i den offentlige sektor i 2015.

I 2020 blev graden af innovation på offentlige arbejdspladser også målt. Seneste måling viste, at fire ud af fem offentlige arbejdspladser er innovative.

I den nye udgave vil der blandt andet blive spurgt mere ind til innovative offentlige indkøb samt til innovation skabt i offentlig-privat samspil.

“Vi ved fra den seneste runde, at 26 procent af de offentlige innovationer bliver til i samarbejde med private virksomheder. Inden året er slut ved vi, om det stadig gælder – og som noget helt nyt ved vi også, om samarbejdet har resulteret i et innovativt indkøb. Der er store potentialer i at tænke innovation og indkøb sammen, men der er ikke meget data på området,” siger Marie Munch-Andersen.

Kilde: Center for Offentlig-Privat Innovation via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt