MinByAalborg.dk

Rådmand skifter mening – nu vil Venstre godt have hegn op langs havnefronten

18 marts, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
I Aarhus har man opsat et hegn. Efter et besøg i byen vil Venstre med rådmanden i spidsen alligevel have et lignende hegn i Aalborg.
Fjorden Aalborg
Info:
Fjorden Aalborg
Mads Fonseca - Unsplash

Havnefronten har i mange år været til debat, og et samtaleemne har været en opsætning af et hegn på havnen. Politikerne har hidtil været imod opsætningen, men nu har Venstres byrådsgruppe ændret holdning:

– Det er noget, som vi er klar til at kigge på, siger by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) til Nordjyske og fortsætter:

– Jeg er blødt op i min opfattelse, for i Aarhus er det også en præmis, at det ikke er en 100 procent sikkerhed, men et supplement. Den præmis køber alle, for du kan ikke hegne noget 100 procent, siger Jan Nymark Thaysen.

Han blev positiv overrasket, da han så hegnet i Aarhus:

– Vi har jo snakket en del om, om man lukker havnen af, og om det bliver træls, men hegnet syner ikke så voldsomt, som jeg havde frygtet, siger rådmanden om hegnet i Aarhus til Nordjyske.

Ekstra sikkerhed

Hegnet skal supplere de sikkerhedsforanstaltninger, der i forvejen er på havnen, som kameraovervågning, ekstra lys og redningsstiger.

Venstre har tidligere været imod, da man ikke ville blænde redningsstigerne af og pga. erfaringer fra Limfjordsbroen, hvor effekten har været sparsom. Til det siger Jan Nymark Thaysen til Nordjyske:

– Vi har været imod hegn, hvis det bliver sat op i blinde, men hvis der er nogle steder med specielle udfordringer, hvor vi kan få gavn af det, så er vi også klar til at kigge på, om vi skal supplere den sikkerhed, som vi har i dag.

For at forhindre at blænde stigerne af, har man efter besøget i Aarhus set på lågeløsninger:

– Jeg var jo lidt bange for, at man kom til at blænde stigerne af, men det kan faktisk laves rigtig smart, fortæller rådmanden til Nordjyske.

Ifølge Jan Nymark Thaysen har løsningen i Aarhus kostet omkring 10 mio. kr. Alligevel er han nu fortaler for et hegn Aalborg:

– Det er dyrt, men det er jo den prioritering, som vi må tage, siger han til Nordjyske.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt