MinByAalborg.dk

Aalborgensiske hjemløse og MitID går ikke hånd i hånd

18 marts, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
De hjemløse i Aalborg skal bruge deres MitID, men det er lettere sagt end gjort.
Info:
Hus Fordi via Ritzau

Patricia Egas, der er hjemløs, har brug for sit MitID samt telefonen. Uden disse to ting kan hun ikke komme i kontakt med det offentlige Danmark og flere instanser.

Patricia Egas fortæller til TV2Nord.dk: ”Jeg har ikke nogen adresse, hvis det offentlige skal have fat i mig. Det var ikke muligt før, men nu kan de sende noget.”

De hjemløse i Aalborg og resten af landet har ikke let ved den digitale verden. Når man lever i den nederste bund af samfundets lag, skal man bruge de digitale hjælpemidler som MitID. Det er bare ikke altid lige nemt.

Ministeren kiggede forbi
I mandags kiggede ministeren for digitalisering i Nordjylland, Maria Bjerre (V), forbi Kirkens Korshærs varmestue for at tage temperaturen på samspillet mellem de hjemløse og den stigende digitalisering.

– Vi ved, at de mennesker, der i forvejen er udsatte, typisk også er de mennesker, der har svært ved at begå sig digitalt. Vi digitaliserer vores samfund, og det bliver bare mere og mere digitalt, så derfor er det enormt vigtigt, at lige præcis den her gruppe borgere også er med, forklarer Maria Bjerre til TV2 Nord.

Bøvl med det digitale
Nogle af de besøgende på varmestuen klarer sig fint med at være online og komme i kontakt med det offentlige, men sådan er det ikke for alle.

For eksempel fortæller Bodil Eriksen på 64 år, at den slags er svært for hende, fordi hun ikke er vokset op med det.

Til den nordjyske minister for digitalisering forklarede Kirkens Korshær om de uheldige konsekvenser for de hjemløse med den øgede digitale verden.

– Det gør det svært for nogle, fordi at man skal bruge MitID for at kunne søge boligstøtte. Eller for at blive skrevet op til en bolig skal du have en funktionel mailadresse, så du skal have adgang til computer, hvor du kan checke din mail, så det er en stor udfordring, siger regionschef ved Kirkens Korshær i Nord- og Midtvestjylland, Jonas Jakobsen, ifølge TV2 Nord.

Ministeren lyttede under sit besøg til flere personlige oplevelser fra de hjemløse om at leve i den digitale tidsalder. Hun vil forsøge at gøre det lettere at være hjemløs og digitalt kørende på samme tid.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: TV2 Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt